Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conducea un BMW cu permis fals din Irlanda

un tânăr de 25 de ani a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni, de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere şi uz de fals • tânărul s-a urcat la volanul unui BMW şi a fost oprit pentru control de poliţişti, el prezentând un permis emis de autorităţile din Irlanda • numai că acesta era fals, tânărul brăilean fiind acum judecat de instanţă pentru faptele comise

 

Ghinionul l-a urmărit pe un şofer de BMW. Acesta a condus autoturismul fără a fi posesor al permisului de conducere, ba chiar a prezentat poliţiştilor un permis care părea a fi emis de autorităţile din Irlanda, numai că acesta era fals.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Adrian G., după cum se arată pe site-ul instanţei, pentru două infracţiuni, de conducere fără permis şi uz de fals.

Fapta a fost comisă în urmă cu trei ani, însă acum şoferul de “BMW” a ajuns în faţa instanţei de judecată.

După cum se arată în rechizitoriul Parchetului, la data de 10 septembrie 2016, inculpatul G.A. a condus pe strada 1 Decembrie 1918, în zona intersecţiei cu strada Ştefan cel Mare, un autoturism BMW. În jurul orei 22.30, şoferul a fost oprit pentru control de un echipaj de Poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linia respectării normelor rutiere. După oprire, tânărul aflat la volan a fost legitimat şi a fost identificat în persoana inculpatului. Acesta a prezentat actele maşinii şi a precizat că nu posedă permis de conducere. S-a procedat la verificarea în baza de date a Serviciului Rutier Brăila şi a rezultat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totuşi, şoferul a prezentat poliţiştilor o copie a permisului de conducere pentru categoriile B şi B1 emis de către autorităţile din Irlanda.

Conform adresei emise de Serviciul Rutier Brăila, arată procurorul de caz, inculpatul G. A. figura în evidenţe ca fiind posesor al permisului de conducere categoriile AM, B1, B obţinut din data de 19 septembrie 2016 prin examen. Totuşi, la data de 10 septembrie 2016, când a fost oprit de poliţişti, acesta nu avea dreptul să conducă vreun autovehicul pe drumurile publice, întrucât nu era posesor al permisului de conducere.

 

Permisul de Irlanda nu exista. Inculpatul îl cumpărase de la un necunoscut

 

Conform adresei emise de Biroul Naţional Interpol, în urma verificărilor efectuate cu sprijinul Interpol Dublin a rezultat faptul că inculpatul G.A. nu figurează ca deţinător de permis de conducere eliberat de autorităţile din Irlanda. Verificând baza de date Evidenţă permise străine s-a constatat că inculpatul a mai condus autovehicule pe drumurile publice, iar la data de 18 ianuarie 2016 a fost sancţionat contravenţional. Cu ocazia audierii în prezenţa avocatului, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, inculpatul a declarat că în primăvara anului 2016 a fost la muncă în Irlanda şi în timp ce se afla în localitatea Dublin a fost contactat de o persoană. Aceasta părea de încredere şi i-a spus tânărului brăilean că îi poate obţine un permis de conducere valabil, contra unei sume de bani. Brăileanul a spus că a dat banii, nu mai ştia ce sumă, apoi a primit permisul categoria B. El a fost asigurat că actul este unul valabil, însă adevărul era cu totul altul. “Cu permisul respectiv a condus în Irlanda, apoi a ajuns în România. Între timp a pierdut acel permis, dar anterior pierderii a făcut o copie de pe document”, au arătat anchetatorii.

În ianuarie 2016, acelaşi tânăr a condus autoturismul BMW pe Anghel Saligny şi a pătruns pe scuarul despărţitor dintre sensurile de mers. Atunci, acesta a prezentat poliţiştilor un alt permis emis de autorităţile din Irlanda, se pare tot fals.

Potrivit procurorului, inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina sa, dar a dorit să se înţeleagă că nu a ştiut că permisul era fals.

Dosarul în care este judecat inculpatul se află înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii