Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat pentru că a ascuns două telefoane mobile în chiloţi

• Ionuţ Curte a primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare pentru introducere în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar, plus 759 de zile rămase de la o condamnare anterioară • Curte a fost depistat cu două telefoane mobile ascunse în lenjeria intimă, pe când se întorcea de la cules morcovi, împreună cu alţi deţinuţi

 

Originar din satul Zăvoaia, Ionuţ Curte, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 4 luni şi 759 de zile de închisoare, pentru introducere în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar (Legea nr. 254/2013).

Potrivit dosarului penal supravegheat de procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 18 noiembrie 2015, Ionuţ Curte, pe atunci deţinut, a fost depistat în timp ce introducea ilegal în Penitenciarul Brăila două telefoane mobile prinse într-un pachet, bunuri pe care le ascunsese, culmea, în lenjeria intimă. Incidentul a fost comunicat în aceeaşi zi ofiţerului de serviciu de la Poliţia Municipiului Brăila.

Pe parcursul anchetei, Ionuţ Curte le-a spus poliţiştilor că, în dimineaţa zilei de 18 noiembrie 2015, ora 6:45, a plecat împreună cu alţi 43 de deţinuţi, cu autobuzul, către un sat din judeţul Galaţi, unde urma să culeagă morcovi în folosul unei societăţi comerciale. Activitatea se făcea în baza unui protocol încheiat între Penitenciarul Brăila şi respectiva firmă gălăţeană. La plecare, deţinuţii au fost testaţi cu detectorul de metale la punctul de control nr. 2 al penitenciarului, fără a fi depistate probleme.

Curte a mai declarat că, ajunşi pe câmpul cu morcovi, deţinutul Fănel Lica i-ar fi dat două telefoane mobile pe care să le introducă în penitenciar, promiţându-i în schimb un carton de ţigări. Afirmaţia nu a putut fi probată. Cert este că, la ora 15:35, când deţinuţii s-au întors la penitenciar, gardienii i-au verificat din nou şi au descoperit în lenjeria intimă a lui Curte cele două telefoane mobile.

De cealaltă parte, Fănel Lica a declarat că era desemnat să coordoneze activitatea deţinuţilor care lucrau separat de lucrătorii civili şi că, pe parcursul zilei, nicio persoană străină nu s-a apropiat de punctul de lucru. Totodată, deţinuţii erau supravegheaţi de doi agenţi de pază. Lica a mai declarat că nu cunoaşte modul în care deţinutul Curte a făcut rost de cele două telefoane, descriind însă cum a fost depistat acesta de gardieni. Deţinutul a mai spus că nu-şi explică de ce a fost pârât la poliţie, un motiv fiind acela că Ionuţ Curte ar fi vrut să se răzbune pe el, pentru că-l punea să muncească.

Între timp, Curte s-a liberat din penitenciar, la fel şi Lica, însă procesul telefoanelor mobile ascunse în chiloţi şi-a urmat cursul.     
Categorie articol: 

Comentarii