Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs National de Banda Desenata pentru copii si tineri

In cadrul Salonului International de Banda Desenata, care s-a desfasurat in perioada 19 - 22 octombrie, la Bucuresti, a fost lansat Concursul de Benzi Desenate realizate de tineri cu tema "A venit vacanta!" Pot participa tineril cu virste intre 13 si 23 de ani care nu au mai fost publicati. Se poate participa cu o singura plansa, in format A3, numai pe verso. Tipul de hirtie, numarul de cadre si de culori sint la alegerea candidatilor. Dialogurile trebuie sa fie exclusiv in romana sau franceza. Plansele vor fi trimise prin posta inainte de 15 aprilie 2007 la adresa: "Concurs BD, SCAC Str. Emile Zola, nr. 6, 011847 Bucuresti". Concursul are doua sectiuni pricipale, Adolescenti - 13 - 17 ani si Tinere talente - 18 - 23 ani. Fiecare sectiune este divizata pe doua categorii de limba, franceza si romana. Cei mici, pina in 13 ani, sint invitati sa participe intr-o sectiune paralela, intitulata "Prima Banda Desenata".
Premiile vor fi decernate la editia a 17-a a Salonului International de Banda Desenata care va avea loc la Constanta, in mai 2007.
Concursul este organizat de Ministerul Educatiei si Alianta Franceza.
Banda desenata, supranumita a 9-a arta, este una dintre cele mai importante forme de comunicare plastica si literara, aflindu-se la confluenta dintre desen, pictura, fotografie cu proza, poezia, pamfletul etc. Inca de la sfirsitul secolului al XIX-lea, in rindul copiilor, dar si al adultilor din toata lumea, aceasta forma de expresie se bucura de o mare popularitate. De aproape 50 de ani, in scoli de arta si universitati din tarile francofone, din Japonia si din Statele Unite ale Americii au fost create departamente practice sau teoretice de banda desenata. Aceasta disciplina este azi considerata purtatoarea prospetimii plastice, dublata de aventuri literare din ce in ce mai complexe. Organizatorii spun ca prin acest Concurs National de Banda Desenata doresc sa elibereze aceasta energie a copiilor si tinerilor din Romania in vederea crearii unei cai de profesionalizare.
Categorie articol: 

Comentarii