Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs de fizica on-line "Phi"

In acest week-end, se desfasoara on-line a treia editie a Concursului de fizica "Phi", care se adreseaza in special elevilor care urmeaza cursurile Centrelor pentru Pregatirea Tinerilor Capabili de Performanta. Comitetele de organizare regionale vor asigura accesul concomitent la cite o sala ce trebuie sa aiba calculatoare conectate permanent la reteaua Internet si care vor avea Internet Explorer 6.0. Fiecare judet participant va selectiona un numar de maxim 25 elevi la nivelul fiecarui an de studii. Depasirea acestei cifre se poate face numai cu aprobarea comitetului de organizare. Elevii vor avea acces in sala pe baza carnetului de note la clasa a VII-a si pe baza buletinului de identitate la celelalte clase si vor fi supravegheati permanent de videocamere. Elevii se vor prezenta in sala de concurs cu minimum 40 minute inainte de ora oficiala de deschidere a concursului. Elevii pot aduce instrumente de scris, foi nescrise si calculatoare de buzunar. Fiecare candidat se va inregistra pe pagina web a concursului, in ordinea intrarii in sala, inainte de ora oficiala de incepere a concursului, folosind numele si parola pe care la va primi in momentul intrarii in sala. Itemii de evaluare se vor prezenta sub forma de grila, cu o singura varianta corecta de raspuns. Nu exista posibilitatea de a se selecta mai mult de un raspuns. Dupa rezolvarea itemilor din cadrul unui set, elevul va apasa cu ajutorul mouse-ului butonul "Salvati raspunsurile". Pentru fiecare raspuns corect se adauga punctajul corespunzator itemului respectiv. Pentru raspuns gresit, se scade 25% din valoarea raspunsului corect corespunzator, iar pentru lipsa oricarui raspuns la un item, punctajul ramine nemodificat. Raspunsurile corespunzatoare fiecarui set de probleme pot fi trimise o singura data. Competitia va avea o singura faza. Aceasta va consta in rezolvarea unui numar de 20 - 40 chestiuni, intr-un interval de 2 ore. Solutiile corecte la probleme si rezultatele vor fi afisate ulterior pe pagina web a concursului. Pe 18 februarie, elevii de clasa a XII-a vor sustine testul intre 8,30 si 10,30, cei de clasa a XI-a intre 12.00 si 14.00, iar cei de clasa a X-a intre 15.30 si 17.30. Pe 19 februarie, in intervalul orar 8,30 - 10,30 vor da testul elevii de clasa a VII-a, intre 12.00 si 14.00 cei de clasa a VIII-a, iar intre 15,30 si 17,30 cei de clasa a IX-a.
Programa de concurs cuprinde toate temele pina la cele care urmeaza: Echilibrul mecanic al corpurilor- inclusiv mecanisme simple - clasa a VII-a, Schimbarea starii de agregare (inclusiv) - clasa a VIII-a, Principiile mecanicii newtoniene. Forta de frecare. Legea lui Hooke (inclusiv) (fara Miscarea uniform variata), Principiul II al termodinamicii (inclusiv) - clasa a X-a, Motoare termice. Randamentul motoarelor termice (inclusiv) - clasa a XI-a, si Interferenta si dispozitive interferentiale (inclusiv) - clasa a XII-a. La toate clasele trebuie cunoscuta si materia anilor anteriori.
La nivel national sint inscrise 43 de centre, unele orase, avind mai multe centre de examen, precum orasul Galati care are cinci. La Braila este inscris un singur centru de concurs la Colegiul National "Gh. Munteanu-Murgoci" , cu 51 de elevi, de care raspunde coordonatoarea Centrului de Excelenta, prof. Nicoleta Becheanu
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii