Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurenţi străini din ce în ce mai buni la Festivalul "Grigoriu"

În primele două zile ale Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu", brăilenii au fost încântaţi de calitatea şi de vocile concurenţilor străini, mult mai buni decât cei din România. Acest lucru a fost remarcat şi de prezentatorul festivalului, Octavian Ursulescu. În timp ce CV-urile străinilor abundau de premii la festivaluri importante, concurenţii români nu se puteau lăuda cu mare lucru la concursurile din afară. Diferenţa de calitate era vizibilă nu numai în CV, ci şi la capitolul voce, astfel încât, cel mai probabil, şi în acest an Trofeul va ajunge dincolo de graniţe.
În prima seară, vineri, au evoluat 11 concurenţi, spectacolul lor încheindu-se cu trupa Gamblers din Brăila. Spectacolul s-a încheiat cu un recital foarte apreciat al lui Marcel Pavel.
În cea de-a doua seară, sâmbătă, au evoluat ceilalţi concurenţi, tot 11, la final intrând în scenă o altă trupă, M-Studio, din Republica Moldova, care s-a remarcat atât prin vocea bună a solistului cât şi prin prezenţa deosebit de verde a unui dintre membrii trupei, cel care cânta la tobe. El avea faţa complet vopsită în verde, şi părul aranjat în creastă. Ca şi în ceilalţi ani, a fost remarcabil modul în care Big band-ul Radio, formula restrânsă a acompaniat concurenţii, i-a sprijinit astfel încât ei să poată da pe scenă tot ce au mai bun, dar şi modul în care au făcut spectacol, în special Marian Georgescu la chitară şi Dan Ioniţă la saxofon. Din trupă mai fac parte: Dan Pirici - percuţie, Laurenţiu Ştefan - tobe, Eugen Tegu - chitară bas, Alexandru Cotoi - chitară şi Andrei Tudor - claviaturi. Conducerea muzicală îi aparţine lui Ionel Tudor, care a cântat la pian.
23grig2După un recital al trupei Orfeu, au intrat în scenă Ianna şi Distinto. Timp de aproape o oră au încântat publicul cu melodii pop-opera: "My way", "Lângă mine", "Lecţie de tango" sau arii şi coruri din opere celebre, interpretate în aceeaşi manieră pop-opera. S-a aplaudat, s-a cântat şi chiar s-a dansat, spectatorii demonstrând că iubesc acest gen şi apreciază vocile foarte bune ale celor trei solişti din Distinto, Octavian Dobrotă, Marius Olteanu, Mihai Radu, dar şi vocea Iannei.
Preşedintele juriului festivalului este Marius Ţeicu, iar membri, ca şi în anii precedenţi, sunt compozitorul Horia Moculescu, textiera Andreea Andrei, compozitorul Cornel Cristei şi producătoarele Eliane Dambre din Elveţia şi Rumiana Nacheva din Bulgaria. Trofeul George Grigoriu constă într-un autoturism Audi A3, premiul I valorează 2.500 de euro, premiul II - 2.000 de euro şi premiul III - 1.500 de euro. Se vor mai acorda trei menţiuni a câte 500 de euro şi Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România - 400 de euro. Organizatorii ediţiei a VII-a a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu" sunt Consiliul Judeţean şi Centrul de Creaţie. Gala Laureaţilor a avut loc duminică seara, de la ora 20.00, după închiderea ediţiei. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii