Mergi la conţinutul principal

Comitetul Executiv al UEFA, fără Mircea Sandu

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, nu mai figurează printre candidaţii pentru un nou loc în Comitetul Executiv al UEFA la alegerile programate la Viena, la 24 martie, astfel că România nu va mai avea un reprezentant în acest for pentru prima oară din 2007.
Mandatul lui Mircea Sandu expiră în martie, iar FRF nu a făcut o altă propunere pentru un loc în Comitetul Executiv.
De asemenea, mandatele altor şase membri ai CEx expiră în acest an: Şenes Erzik (Turcia), Angel María Villar Llona (Spania), Grigori Surkis (Ucraina), Peter Gillieron (Elveţia), Borislav Mihailov (Bulgaria) şi Serghei Fursenko (Rusia).
Patru dintre cei şapte candidează pentru un nou mandat: Angel María Villar Llona (Spania), Grigori Surkis (Ucraina), Peter Gilliéron (Elveţia) şi Borislav Mihailov (Bulgaria).
Pe lângă aceştia patru, au fost înregistrate alte opt candidaturi, pentru cele şapte locuri valabile din Comitetul Executiv în perioada 2015-2019: Sandor Csanyi (Ungaria), Fernando Gomes (Portugalia), Yngve Hallen (Norvegia), Trefor Lloyd Hughes (ţara Galilor), Campbell Ogilvie (Scoţia), Davor Suker (Croaţia), Geir Thorsteinsson (Islanda) şi Servet Yardımcı (Turcia).

Nu mai are susţinerea FRF

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat, în vara anului 2014, că forul român nu-l va mai susţine pe Mircea Sandu pentru un loc în Comitetul Executiv al UEFA.
Apoi, Mircea Sandu a renunţat la toate clauzele contractuale pe care le avea cu federaţia, prin care instituţia se obliga să-l nominalizeze în 2015 la alegerile din cadrul forului european.
Mircea Sandu a fost membru în Comitetul Executiv al UEFA din 2007, el fiind reales pentru un al doilea mandat în 2011.
"Veţi vedea pe parcurs ce se va întâmpla. Eu pot spune că atât timp cât am reprezentat România la UEFA, am apărat foarte tare interesele fotbalului românesc, vezi cazurile Steaua, CE de tineret, finala Europa League şi turneul final al CE-2020. Acum, primul chix deja s-a dat, pentru că la CE de futsal din 2018 a câştigat Slovenia. Asta e, invidia şi prostia nu pot fi plătite, veţi trage concluziile peste un an sau doi. Cât timp a fost prezentă în CEx al UEFA, România a obţinut ce a obţinut, de acum încolo se va vedea. După 23 de ani de activitate în cadrul UEFA, nivelul meu de relaţii era cel mai ridicat. De acum nu ştiu ce va fi. Nu ştiu de ce România nu a avut un candidat, de ce nu s-a propus noul preşedinte (n.r. - preşedintele FRF, Răzvan Burleanu)? Pentru că spunea Chivorchian că Burleanu e mai cunoscut ca mine la UEFA", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro