Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisia de Disciplina din cadrul AJF a luat masuri drastice dupa meciurile din week-endul trecut

Mai bine de trei ore au avut de deliberat luni, dupa-amiaza, membrii Comisiei de Disciplina din cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal pentru a analiza toate abaterile comise de jucatori, delegati si instructori in timpul partidelor care s-au derulat in week-endul trecut in cele doua competitii de pe plan local.
Prima, si cea mai drastica sanctiune, a fost aceea a excluderii din Campionatul Judetean de Fotbal a echipei Tractorul Viziru. Cu toate ca au fost avertizati si amendati pentru ca au folosit in citeva rinduri jucatori pe "fals" adica fotbalisti legitimati la alte formatii, cei care au condus destinele echipei din Viziru au considerat ca pot continua sa fenteze legea. In week-endul trecut insa li s-a infundat. Faptul ca o parte dintre legitimatiile jucatorilor de la Tractorul au fost falsificate prin inlocuirea fotografiilor nu a trecut neobservat de catre observatorul partidei si de catre arbitri care au consemnat abaterile in rapoartele lor.
Astfel ca pentru fals si uz de fals Comisia de Disciplina a dictat cea mai severa sanctiune, excluderea Tractorului Viziru din campionat.

Patru jucatori de la FC Urleasca vor sta pe marginea terenului 18 etape

Nu a fost insa unicul caz care a intrat in vizorul acestei comisii.
Tot luni, dupa-amiaza, au fost analizate incidentele produse in alte cinci partide.
Cele mai multe etape de suspendare si mai mult de jumatate din suma totala a amenzilor le-au primit jucatorii de la FC Urleasca pentru incidentele provocate in timpul si dupa incheierea partidei sustinute la Faurei.
Astfel pentru faptul ca nu a vrut sa paraseasca terenul de joc dupa ce a primit cel de al doilea cartonas galben si pentru ca i-a adus injurii arbitrului de centru, conform articolului 60 coroborat cu articolul 38 din ROAF Marius Constantin a primit 8 etape de suspendare si o amenda de 2 milioane de lei vechi si tot pentru comportari nesportive dupa incheierea partidei Ionut Coman, la care s-a tinut cont de faptul ca este recidivist in astfel de situatii, a fost sanctionat cu 6 etape de suspendare si 2 milioane lei amenda. Alti doi coechipieri ai lor, Alin Mihai si Petre Danilov au incasat cite 2 etape si cite 1 milion amenda. Nu a fost trecuta cu vederea nici atitudinea instructorului echipei FC Urleasca Iulian Neagu, care, pentru injurii la adresa arbitrului si a oficialilor, conform articolului 49 din ROAF a fost sanctionat cu 4 etape de suspendare si o amenda de 2 milioane lei vechi.
Victoria Dedulesti a cistigat cu 2-1 partida de la Traian, dar partida a fost omologata cu 3-0 pentru gazde deoarece un jucator al echipei de juniori din Dedulesti a fost introdus si la echipa de seniori. Verdictul Comisiei de Disciplina a fost, pe linga pierderea meciului de catre Victoria Dedulesti, si sanctionarea delegatului acestei formatii cu 1 milion amenda.
Alti doi jucatori care evolueaza in Liga a IV-a, Ionel Dutu si Marius Bolozan, ambii de la Vointa Gaiseanca vor sta 1 etapa si respectiv 2. Pentru un atac extrem de violent asupra unui jucator de la Avintul Ciresu, care i-a atras si eliminarea din teren, primul va mai scoate din buzunar, conform articolului 58 din ROAF si suma de 500 000 lei, iar cel de al doilea, pentru insulte la adresa arbitrului 1,5 milioane lei.
Au fost analizate si comportarile unor jucatori din Campionatul Judetean. Astfel, Liviu Bratu si Mirel Marcu, ambii recidivisti, de la Infratirea Gemenele, au fost incadrati la articolul 60 primind cite 4 etape de suspendare fiecare si cite 1,5 milioane amenda, iar Ionel Stoian de la Dunarea Tichilesti care a fost eliminat din teren in partida de la Spicul Rimnicelu pentru faptul ca i-a adus injurii arbitrului asistent a fost gratulat cu 2 etape de suspendare si 1 milion de lei amenda.

"Situatiile create trebuia sanctionate drastic, altfel ele s-ar fi repetat"

Contactat telefonic pentru a-si exprima parerea cu privire la actele de indisciplina sanctionate de catre Comisia de Disciplina, Marin Petrescu, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, a declarat: "Pe mine ma surprinde total atitudinea unor conducatori si jucatori care recidiveaza in astfel de manifestari nesportive. Personal nu doream sa recurgem la astfel de solutii severe, dar situatiile create trebuia sanctionate drastic, altfel ele s-ar fi repetat. Am discutat in numeroase rinduri cu cei implicati in activitatea fotbalistica de la Tractorul si dinsii nu au inteles nimic se pare, de moment ce au continuat sa comita alte infractiuni. Rog pe aceasta cale toate asociatiile sportive sa respecte regulamentele pentru a nu mai ajunge in astfel de situatii".

Rezultatele inregistrate in etapa a 11-a:
Victoria Cazasu - Viitorul Ianca 2-0 (0-0)
CSO Ianca - Comagrim Dudesti 9-2 (4-0)
Vointa Gaiseanca - Avintul Ciresu 1-7 (0-3)
Vointa Visani - Eldomir Viziru 1-4 (1-2)
Victoria Traian - Victoria Dedulesti 3-0 omologat
CS Faurei - FC Urleasca 5-3 (1-2)
Dupa aceasta runda Eldomir Viziru, care a acumulat 27 de puncte continua sa se mentina pe primul loc, urmatoarele doua locuri pe podium fiind ocupate de Victoria Traian 26 puncte si FC Urleasca 19 puncte.

Rezultatele inregistrate in Campionatul judetean:
Seria I
Romgal Romanu - Steaua Braila 1-2
Dacia Bertesti - Pandurii Tudor Vladimirescu ora 5-1
Unirea Maxineni - Unirea Tricolor Scortaru Vechi 2-0
Rompas Vadeni - Dunarea Tichilesti 8-1
Stanriz Stancuta - Avintul Chiscani 1-0
Recolta Tufesti - Soimii Unirea 2-1
Spicul Rimnicelu - Infratirea Gemenele 2-1
Pe primul loc se afla Rompas Vadeni cu 22 de puncte urmata de Dunarea Tichilesti 21 Puncte, Spicul Rimnicelu si Recolta Tufesti ambele cu cite 19 puncte despartite insa de golaveraj.

Seria aII-a
Tractorul Viziru - Vointa Sutesti
Vointa Faurei Sat - Vointa Baraganu - ora 11,00
AS Jirlau - Unirea Gradistea - ora 11,00
Recolta Ciocile - Steaua Satuc - ora 11,00
AS Bordei Verde - Viitorul Galbenu - ora 11,00
Steaua Perisoru - Petrolul Ulmu - ora 11,00
Vointa Plopu - Spicul Zavoaia - ora 11,00
Dupa aceasta etapa, pe primul loc a trecut Vointa Faurei Sat care a acumulat 24 de puncte, tot atitea cite are si Viitorul Galbenu, insa ocupa fotoliul de lidera deoarece are un golaveraj superior. Locul al treilea este detinut de Steaua Perisoru cu 21 de puncte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii