Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comercianţii brăileni au dat startul reducerilor de sezon

Ca orice comerciant care se respectă, de ieri, şi marile magazine din oraş au scăzut preţurile la accesorii şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, deşi perioada oficială a reducerilor de sezon începe abia pe 15 ianuarie. Afişele cu "mari reduceri de preţ" au împânzit deja vitrinele din Promenada mall şi din Winmarkt, produsele de sezon, nevândute pe perioada sărbătorilor de iarnă fiind expuse vizibil, pe rafturile centrale, şi la jumătate din preţul iniţial. 

În Winmarkt, cele mai mari reduceri erau la lenjerie intimă, cu până la 70%, în timp ce pentru încălţăminte erau afişate preţuri mai mici cu 20 - 50 %.
În mall, majoritatea magazinelor s-au grăbit să anunţe reducerile de sezon prin afişe imense, care mai de care mai colorate, încât să-ţi capteze atenţia. La prima vedere, parfumurile şi încălţămintea office beneficiau de cele mai mari ieftiniri, reducerile fiind şi de 70%. Puloverele pentru dame, la mare căutare printre cliente, puteau fi achiziţionate cu 45 - 60 de lei, faţă de 80 - 90 lei, chiar 120 lei, înainte de revelion, în funcţie de material, model, dar şi de brand. Blugii de firmă costau ieri 89 de lei, faţă de 170 de lei cât erau înainte de sărbători, iar o pereche de pantaloni negri simpli 80 de lei. Nici retailerii de încălţăminte nu s-au lăsat mai prejos şi au scăzut preţurile. Astfel, o pereche de cizme scurte costa de la 80 de lei până la 220 lei, iar preţul cizmelor lungi de damă pornea de la 100 lei. Deşi la geamul retailerului de marochinărie exista un afiş cu 50% reduceri, preţurile pentru cele mai multe articole nu erau decât cu 20 - 30 de lei mai mici faţă de perioada de referinţă.
Afişe cu reduceri mai erau expuse şi în magazinele ce ofereau spre vânzare geci, mănuşi sau fulare, acestea fiind mai ieftine cu aproximativ 30% faţă de preţul iniţial. De exemplu, o geacă, nu foarte groasă, ce înainte de sărbători era vândută cu 220 de lei, ieri costa 170 lei.
Făcând un calcul rapid, dacă am fi dorit să ne achiziţionăm o ţinută de iarnă din cap până în picioare, ieri, ar fi trebuit să avem în portofel cel puţin 450 de lei, asta dacă am fi ales hainele şi încălţămintea ce beneficiau de cele mai importante reduceri. Deocamdată, comercianţii de pe Mihai Eminescu sau Călăraşi nu au scăzut din preţul articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar încă mai au timp pentru a opera ieftiniri, având în vedere că legea prevede ca această perioadă a reducerilor de sezon să înceapă pe 15 ianuarie şi să dureze maximum 45 de zile în fiecare magazin. Tot prin lege, companiile sunt obligate să înainteze o cerere către Primărie şi să informeze cu privire la ofertele de produse. Altfel, riscă amenzi între 200 şi 1.000 de lei. De asemenea, dacă nu respectă perioada prevăzută în lege, acestea pot primi amenzi de până la 10.000 de lei. Până ieri seară, în jur de 10 agenţi economici locali depuseseră la Primăria Brăila astfel de cereri privind reducerile de iarnă. "Au depus şi solicitare, şi o listă cu produse cu preţul nou şi preţul vechi. Deci, ne-au anunţat intenţia de reducere a preţurilor. Companiile sunt din mai toate domeniile de activitate, dar în special cele care comercializează articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte", a declarat Camelia Guşatu, director la Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii