Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coletul agabaritic este pentru o rafinărie din Grecia

Transportul agabaritic aşteptat să sosească ieri în judeţ, în jurul orei 13.00, s-a lăsat aşteptat, context în care programul întreruperilor în furnizarea utilităţilor publice pe întreg traseul a fost dat peste cap. Aşa cum estimau ieri, de exemplu, reprezentanţii "Electrica", traversarea oraşului era preconizată pentru primele ore ale dimineţii de azi. Până la ora închiderii ediţiei, însă, convoiul nu ajunsese pe teritoriul judeţului nostru, asta deşi, miercuri după-amiază ieşise din muncipiul Buzău cu destinaţia Brăila. Convoiul este format din două camioane care transportă tancuri petroliere înalte de aproape 8 metri şi late de 6 metri. Cele două tancuri sunt aduse în Şantierul Naval pentru a fi transbordate cu ajutorul macarelelor portuare de mare tonaj direct pe barje, pentru a fi trimise la o rafinărie din Grecia.

Indiferent de ora la care transportul va ajunge în municipiu, un lucru e sigur, sute de brăileni vor rămâne fără curent electric, cablu, internet sau telefonie fixă din cauză că furnizorii de utilităţi sunt obligaţi să facă loc convoiului agabaritic. Precizăm că firma "PACO Impex" din Bucureşti este, de fapt, cea care asigură transportul imensului colet şi nu destinatarul, aşa cum am fost informaţi în primă instanţă.

Pentru zona rurală localităţile afectate de trecerea acestuia sunt Romanu, Comăneasca, Traian, Movila Miresii, Gemenele, Găvani, Esna, Ţepeş Vodă, Maraloiu, Mihail Kogălniceanu, Corbeni, Boarca, Ibrianu, Custura, Gradiştea şi Cazasu. Mult mai dificilă se anunţă situaţia în oraş, întrucât pentru a face loc convoiului trebuie date jos de pe stâlpii stradali toate firele, inclusiv cele ale telefoniei fixe ori cele pentru cablu şi internet.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii