Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Colecţia de chitare a lui Richard Gere, vândută la licitaţie pentru aproape 1 milion de dolari

Licitaţia a inclus 110 loturi, a căror valoare totală a fost estimată la aproximativ 1 milion de dolari, informează independent.ie.
Starul american a cumpărat aceste chitare în ultimii 20 de ani. Din colecţia sa fac parte branduri renumite, precum C.F. Martin, Gibson şi Fender, şi câteva instrumente care au aparţinut în trecut unor muzicieni faimoşi, precum chitaristul de blues Albert King, interpretul jamaican de muzică reggae Peter Tosh şi fabricantul american de chitare James D'Aquisto.
Colecţia lui Richard Gere reprezintă rezultatul pasiunii pe care actorul a avut-o dintotdeauna pentru muzică, o pasiune care a început cu lecţiile de trompetă şi a continuat cu cele de chitară şi pian.
"Mi-au fost prieteni adevăraţi, la bine şi la greu. Nu am avut niciodată intenţia să alcătuiesc o colecţie. Doar cumpăram acele instrumente care îmi plăceau, pe acelea care sunau bine şi la care cântam bine", a spus Richard Gere într-o declaraţie de presă, înainte de licitaţie.
Gere a precizat cu această ocazie că toate încasările obţinute în urma licitaţiei de la New York vor fi donate unor asociaţii de caritate.
Richard Gere, în vârstă de 61 de ani, este cunoscut pentru roluri precum cele din filmele "Yankeii", "American Gigolo", "Ofiţer şi gentleman", "Frumuşica" şi "Chicago", pentru care a fost recompensat cu un premiu Globul de Aur. Richard Gere militează de foarte mulţi ani pentru respectarea drepturilor omului în Tibet şi este implicat în multe alte cauze umanitare.
Categorie articol: 

Comentarii