Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Codul de Etică al PDL şi hienele versate

Desigur, ne aflăm în faţa unei măsuri care are efectul de-a le face ochii cât cepele şi de-a încreţi judiciar frunţile unor anumite personaje "obscure" din subteranele PDL-ului. Desigur, prin acest Cod, înjurăturile pe care le va încasa Monica Macovei, fie în faţă, fie cu batista la gură, din partea colegilor de partid vor fi ca la Taraf TV: "fără număr, fără număr!" Desigur, Codul de Etică va mai aduce în contul Monicăi Macovei încă un camion cu duşmani, în special din tagma trepăduşilor pedelişti ţinuţi în lesă de Ioan Oltean, care, din câte se observă, pare a fi printre cei mai nemulţumiţi, pe ocolite, de "doleanţele" etice ale Monicăi Macovei. Dar dincolo de aceste aspecte inerente, prin adoptarea acestui nou Cod de Etică, PDL poate bifa, pentru prima dată, una dintre cele mai serioase tentative de reabilitare a imaginii partidului; tentativă care, în opinia mea, va juca un rol decisiv în alegerile din 2012. De ce? Deoarece gunoiul etic al unui partid nu poate fi îndepărtat numai printr-o dereticare de pe poziţii doctrinare (de exemplu, Albă ca Zăpada), ci şi prin declanşarea unei - de ce nu, spectaculoase? - vânători de capete corupte, făcută ca la carte şi nu doar de ochii lumii, din propria ogradă. Însă dincolo de impactul pe care-l va avea, sau nu, asupra membrilor propriului partid, noul Cod de Etică al PDL poate pune, prin recul, şi o presiune semnificativă asupra celorlalte partide de pe scena politică, obligându-le, oarecum, de amorul capitalului electoral, şi pe PSD, PNL sau UDMR să renunţe la aerul de organizaţii politice conduse de entităţi angelice, care nu bagă mâna până la cot în buzunarul public şi să fie în... trend, cumva.

Poate părea exagerată o asemenea afirmaţie, dar, cu sau fără voia pedeliştilor, noul Cod de Etică al PDL s-a transformat în destinul de după 2012 al partidului. Cu alte cuvinte, odată "botezat" acest nou Cod Etic, PDL nu mai are nicio alternativă pentru alegerile de anul viitor: ori va respecta cu sfinţenie Codul şi astfel va mai putea visa la un rezultat bun în 2012, ori îl va încălca cu dispreţ şi astfel se va duce pe copcă în 2012. Punct!

Acestea fiind spuse, ce ar mai trebui adăugat? Nimic altceva în afară de faptul că, prin noul Cod de Etică al PDL, Monica Macovei demonstrează încă o dată că, orice ar susţine unii şi alţii, este un politician de un curaj nebun, dacă e să ţinem cont că se perindă printr-un partid plin de hiene versate.
Categorie articol: 

Comentarii