Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE 11.50: Restricții de circulaţie. COD ROŞU de caniculă

* avertizarea meteo este valabilă, sâmbătă, 1 iulie, pentru în 19 judeţe, inclusiv Brăila, şi în municipiul Bucureşti

 

 

UPDATE 11.50:  Avertizare INFOTRAFIC. Din cauza caniculei este restricţionată temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Sunt totuși exceptate de la această restricție transporturi de persoane, cele de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, poştale, cele de echipamente de prim ajutor, transporturi pentru distribuire de carburanţi, mărfuri sub temperatura controlată, cele pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturi de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole.

 

 

 

Meteorologii au emis, astăzi, o avertizare cod roşu de caniculă, valabilă sâmbătă pentru 19 judeţe şi pentru municipiul Bucureşti. Temperaturile pot urca până la 44 de grade Celsius, iar celelalte judeţe ale ţării se vor afla sub cod portocaliu sau galben.

Potribit ANM, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vaslui şi Iaşi, precum şi în municipiul Bucureşti şi în zona joasă de relief a judeţelor Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău şi Neamţ se vor înregistra, sâmbătă, 1 iulie, temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 şi 41 de grade.

Astăzi, Brăila este sub avertizare de cod portocaliu. Valul de căldură va persista şi se va accentua în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

Duminică, în sudul ţării vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade la amiază, dar spre seară şi noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua, iar în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei vor fi averse torenţiale, vijelii şi grindină şi se vor cumula cantităţi importante de apă.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii