Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coco Chanel ar fi spionat pentru nazişti în al Doilea Război Mondial

Jurnalistul american Hal Vaughan, autorul acestei noi biografii, afirmă că opera este bazată pe numeroase documente aflate în arhivele franceze, britanice, germane şi americane.
În cartea "Sleeping with the enemy, Coco Chanel's secret war", el afirmă că în 1940, la vârsta de 57 de ani, Coco Chanel a fost recrutată de Abwehr, serviciile de informaţii ale Statului Major german. Ea a devenit agentul F-7124, cu numele de cod Westminster, după fostul său amant şi prieten, ducele de Westminster.
Ea a mers în Spania, în misiune, în august 1941, împreună cu un alt agent, baronul Louis de Vaufreland, însărcinat cu recrutarea de noi agenţi. Chanel spera să obţină, în schimbul colaborării sale cu Abwehr, eliberarea unui nepot închis într-un lagăr german. Ea s-a îndrăgostit de un ofiţer nazist, baronul Hans Gunther von Dincklage, cu care a avut o relaţie îndelungată. Prin intermediul său l-a cunoscut pe Vaufreland, fost agent Gestapo în Maroc. Acesta din urmă i-a permis, în perioada ocupaţiei naziste din Franţa, să locuiască la hotelul de lux Ritz din Paris.
În 1944, creatoarea de modă a mers din nou la Madrid, unde a primit sume importante de bani de la un ofiţer al Gestapo.
Coco Chanel (1883-1971) a negat întotdeauna că ar fi colaborat cu serviciile naziste.
Categorie articol: 

Comentarii