Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clanul Corbu. Bănică s-a predat

dat în urmărire internaţională, din septembrie 2016, Bănică Stelu, unul dintre membrii grupării Corbu, acuzat de infracţiunea de tentativă la omor asupra lui Vrînceanu Ionuţ, a decis să se predea • căutat de aproape doi ani, interlopul aflat în Anglia s-a prezentat la Consulat, sătul probabil să îl tot caute poliţiştii • acesta a fost adus pe meleagurile natale, el fiind preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, de la aeroportul din Bucureşti • având un mandat de arestare emis pe numele lui, Bănică Stelu a fost încarcerat direct în Arestul IPJ Brăila • el nu este singurul din gruparea Corbu căutat pentru tentativa de omor asupra lui Vrînceanu, pe listă fiind şi Băncuţă Casius Cley, arestat şi el în lipsă •

 

Interlop din gruparea Corbu, din Lacu Dulce, căutat în ţară şi peste hotare de aproape 2 ani de zile, este în sfârşit încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. Bănică Stelu, acuzat de infracţiunea de tentativă la omor asupra lui Vrînceanu Ionuţ, cel care l-a atacat cu toporul pe liderul Stănel Corbu, a decis să se predea.

Mai exact, interlopul de 42 de ani, fugit în Anglia, s-a prezentat la Consulatul României, astfel că, după ce s-a descoperit că acesta este dat în urmărire internaţională, a fost urcat în avion, cu tot cu poliţişti, şi condus până la Aeroport în Bucureşti.

În continuare, în ziua de 27 iulie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) al IPJ Brăila, s-au deplasat în municipiul Bucureşti, pentru a-l prelua, de la aeroport, pe interlopul Bănică. Acesta era urmărit la nivel naţional şi internaţional, întrucât se sustrăgea de la măsura arestării preventive. Tribunalul Brăila a emis pe numele acestuia, încă din data de 29 septembrie 2016, un mandat de arestare preventivă în lipsă, pe o perioadă de 30 zile.

În lista urmăriţilor, pentru aceeaşi faptă comisă cu o violenţă extremă în vara lui 2016, mai este încă un membru al grupării interlope din Lacu Dulce. Este vorba despre Băncuţă Casius Cley, cumnatul lui Stănel Corbu (în prezent Lăcătuş), de 35 de ani, care are şi el emis un mandat de arestare, în lipsă, tot din 2016, pentru infracţiunea de tentativă de omor asupra lui Vrînceanu.

 

Răfuieli în clanul Corbu

După ce au comis o faptă extrem de gravă, cei doi interlopi din gruparea din Lacu Dulce, au dispărut, unul prin Anglia, altul prin cine ştie ce ţară.

Poliţiştii nu au reuşit să le dea de urmă, deşi acţiunile specifice de căutare s-au desfăşurat atât în ţară, cât şi peste hotare. Probabil încolţit, unul dintre interlopi a ales să se predea în Anglia. Rămâne de văzut când va pica şi al doilea acuzat de tentativă la omor. Cei doi au fost daţi în urmărire prin “INTERPOL”, pozele lor fiind postate pe site-ul Poliţie Române şi semnalate prin canalul “SIRENE” din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, fiind vorba despre o bază de date a infractorilor căutaţi în alte ţări.

Atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuţ Marin, zis “Ionel”, în vârstă de 27 de ani, a avut loc în luna august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. “Răsplata” pentru Vrînceanu a venit după un an de la atacul acestuia asupra liderului interlop Stănel Corbu. Astfel, la data de 8 august 2016, s-a primit o sesizare la IPJ Brăila, privind o agresiune produsă, de două persoane, într-un imobil din municipiu. Echipajul deplasat la faţa locului a identificat victima, care prezenta o leziune în zona toracică, provocată cu un cuţit. Cel înjunghiat cu sânge rece a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. Potrivit anchetatorilor a fost vorba despre o răzbunare a interlopilor, asta după ce, în vara anului 2015, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce. În rechizitoriu se arăta clar cum Vrînceanu a sărit nervos cu toporul asupra maşinii lui Stănel Corbu şi a lovit cu putere iar când liderul interlop a ieşit din autoturism a primit şi el un topor în braţ. Autoturismul “BMW” a fost serios avariat, iar Corbu a ajuns şi el la spital. Se pare că Vrînceanu, cunoscut ca locotenent al lui Corbu, se cam rupsese de membrii grupării şi asta l-a costat scump.

 

Corbu este cercetat pentru complicitate la tentativă de omor

Iniţial, în lista acuzaţilor erau doar cei doi interlopi din Lacu Dulce, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare, însă, ulterior, Stănel Corbu a intrat şi el în rândul suspecţilor. În februarie, poliţiştii au pus în executare un mandat de aducere, dispus de instanţă faţă de Stănel Lăcătuş (fost Corbu). El a fost săltat de mascaţi şi dus la IPJ Brăila, fiind condus apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri într-un dosar de tentativă de omor. Era vorba despre acelaşi atac sângeros asupra lui Ionuţ Vrînceanu, comis de Băncuţă Casius Clay şi Bănică Stelu, acoliţi ai lui Corbu. Interlopul Corbu este acuzat şi el de complicitate la tentativă de omor şi violare de domiciliu. Iniţial, Corbu a fost pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, însă apoi a reuşit să scape de măsura preventivă. Procurorii au stabilit că şi Corbu a fost complice la comiterea faptei, întrucât le-a asigurat scăparea atacatorilor. Potrivit procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 8 august 2016, Stănel Lăcătuş (fost Corbu), l-a condus cu autoturismul până în apropierea locului faptei pe Băncuţă Casius Cley. Tot Corbu a asigurat celor doi inculpaţi, Băncuţă şi Bănică Stelu, fuga de la locul atacului, unde a fost lăsată o maşină fără şofer, dar cu cheile în habitaclu.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii