Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CJ va cumpara actiuni la Fotbal Club Braila

Consilierii judeteni braileni sint de acord, in principiu, ca institutia Consiliului Judetean sa sprijine fotbalul local, prin cumpararea unor actiuni la Societatea Comerciala Fotbal Club Braila. Discutia, pe aceasta tema, a fost deschisa ieri de presedintele Gheorghe Bunea Stancu, care a cerut parerea consilierilor cu privire la oportunitatea unei asemenea modalitati de lucru. Majoritatea consilierilor au fost de acord cu propunerea ca CJ sa cumpere actiuni ale societatii deja infiintate, cu conditia ca traseul banilor publici folositi sa fie foarte atent urmarit, pentru a se evita folosirea lor in manevre financiare oculte. Stancu a declarat ca societatea Fotbal Club Braila a fost deja infiintata, iar CJ isi propune sa cumpere ceva actiuni, dar nu foarte multe, dat fiind ca ramine ca CLM sa fie principalul sustinator financiar. Pe de alta parte, Stancu a mai spus ca a discutat cu primarul si au decis ca partea financiara sa fie urmarita de reprezentanti ai CJ, care tin musai sa se asigure ca totul decurge in conditii perfect legale.
Interesanta este pozitia consilierilor democrati, pe aceasta tema, in contextul in care, in urma cu citeva saptamini, cind s-a propus Consiliului Local Municipal sa se implice in cumpararea de actiuni ale clubului sportiv, viceprimarul PD Daniela Vasioiu a opinat ca ar trebui ca acei consilieri care vor sa ajute fotbalul sa o faca pe banii lor si sa cumpere actiuni ca persoane fizice, fara sa implice CLM, ca institutie, in aceste tranzactii. Consilierul Adrian Dediu, spre exemplu, a declarat ca ar fi bine ca CJ sa se implice ca institutie in sprijinirea Fotbal Club Braila, in conditiile in care face acelasi lucru si cu handbalul. Singurul care a avut o oarecare retinere a fost consilierul PSD Gabriel Gheorghiu. Acesta a declarat ca a fost sportiv in tinerete, si intelege exact nevoia de promovare a sportului, dar considera ca la fel de multa nevoie de sprijin au sanatatea, educatia si cultura, care, in opinia sa, sint, totusi, prioritare in fata fotbalului.
Desi nu s-a luat inca o decizie, sub forma unei hotariri de CJ, in mare, consilierii au acceptat ideea de a aloca o suma "modica" pentru achizitionarea de actiuni la Fotbal Club Braila. Luni, la ora 12.00, consilierii interesati de problema fotbalului brailean sint asteptati la stadion, unde va avea loc o intilnire a conducerii clubului, cu reprezentanti ai autoritatilor locale si persoane dornice sa investeasca in acest domeniu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii