Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CJ Braila participa cu aproape 19 miliarde de lei la reabilitarea patinoarului

Consilierii judeteni au aprobat, ieri, documentatia de avizare a lucrarilor necesare pentru reabilitarea patinoarului din Gradina Mare. Desi in cursul saptaminii trecute consilierii municipali aprobasera studiul de fezabilitate al acestui proiect, avind in vedere ca pentru patinoar exista un parteneriat intre CLM si CJ Braila, era necesar si acordul consilierilor judeteni in vederea organizarii licitatiei. Ieri, in cadrul sedintei CJ de indata, convocata special pentru acest lucru, presedintele CJ i-a anuntat pe consilieri ca partea de cofinantare a consiliului va fi de 18,5 miliarde de lei vechi, adica fix jumatate din suma totala, de 37 de miliarde. Stancu a mai comentat ca desi suma i se pare cam mare, crede ca efortul acesta merita facut pentru ca brailenii sa aiba un loc deosebit in care sa isi petreaca timpul liber: "M-am cam suparat eu pentru ca CLM ar fi trebuit sa aiba cota mai mare de plata, dar, ma rog, am trecut peste asta. Unii zic ca e cam mult, altii ca e cam putin.....Mie mi se pare cam mult, dar chiar e un obiectiv important. In plus, este vorba de un patinoar olimpic, dotat cu tot ce trebuie, se vor putea face si alte sporturi acolo cind nu va functiona ca patinoar, adica role... si mai vedem noi. Va fi si o discoteca. Insa acolo vor sta cu ochii pe discoteca cei care trebuie sa asigure ordinea si linistea in municipiu. Am zis noi sa concesionam dar, asa cum se face la noi, cum se dechide un local din asta nou, cum omoara vreo 2- 3 insi si se duce naibii totul. Asa ca ne vom ocupa noi de asta".
Desi proiectul a fost votat in unanimitate, consilierii PNL au tinut sa atraga atentia sefului CJ ca nu li se pare normal ca proiecte de o asemenea insemnatate si care se refera la sume mari de bani, sa le fie puse la dispozitie cu 10 minute inainte de sedinta. "E o suma destul de mare pe care noi, practic, o votam cu ochii inchisi acum. Dati-ne proiectele cu o zi, doua inainte. Noi acum ne asumam raspunderea pe ceva, fara sa stim prea multe despre asta. Si oricum, sinteti siguri ca asta e singura solutie de constructie a unui patinoar, ati vazut mai multe oferte? Ca, de exemplu, un patinoar demontabil costa numai 100.000 de euro....", a comentat consilierul liberal Vasile Datcu. In apararea proiectului au sarit, insa, consilierii PSD Ionel Avram si Vasile Puiu, care au tinut sa sublinieze importanta obiectivului. Mai mult, Puiu a insistat pe faptul ca pe viitorul patinoar se va putea face si sport de performanta si ca el s-a gindit deja la ceva pe tema aceasta.
In final, Stancu a precizat ca suma de aproape 1milion de euro este plafonul maxim al lucrarii si ca licitatia are ca scop gasirea unui constructor care sa indeplineasca cerintele tehnice si care sa realizeze lucrarea pe un pret cit mai mic. Presedintele CJ a dezvaluit ca initial pretul fusese de un milion si jumatate de euro, dar ca el a pus piciorul in prag, deoarece suma i s-a parut mult prea mare. Legat de plingerea liberalilor, Stancu a explicat ca a fost nevoit sa se grabeasca, deoarece exista termene care trebuie respectate, iar in noiembrie se doreste ca noul patinoar sa intre deja in testari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii