Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cioloş despre ANAF: nu este represiv, ci un partener

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, la prezentarea raportului ANAF pe anul 2015, că este important să înţeleagă toată lumea că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu este un organ represiv, ci este şi trebuie să fie un partener al mediului de afaceri.
„Comportamentul dumneavoastră, fermitatea şi claritatea atunci când trebuie să aplicaţi legea sunt lucruri care vor duce la creşterea încrederii cetăţenilor în activitatea dumneavoastră", le-a spus Cioloş reprezentanţilor ANAF.
„Cred că e important să înţeleagă toată lumea că ANAF nu e un organ represiv, ci este un partener şi trebuie să fie un partener al mediului de afaceri, care acţionează pe baza unor reguli foarte clare, stabilite de legiuitor", a subliniat premierul.

Cine respectă legea nu are de ce să se teamă

„Mă aştept de la dumneavoastră şi în anul care vine la o îmbunătăţire a activităţii, la o creştere a gradului de colectare mai ales prin reducerea evaziunii fiscale. Aveţi instrumente şi aţi demonstrat că sunteţi eficienţi şi cred că îmbunătăţirea colectării, reducerea evaziunii fiscale se poate face fără a crea teamă în rândul celor care ştiu să-şi facă treaba în mod corect", a adăugat Cioloş.
Dacian Cioloş le-a spus reprezentanţilor ANAF că este important să aibă „o abordare echilibrată în mediul de afaceri, atât asupra micilor contribuabili cât şi mai ales asupra marilor contribuabili fără ca aseasta să însemne o presiune artificială asupra lor".
El i-a felicitat pe reprezentanţii ANAF pentru activitatea desfăţurată în anul 2015 şi şi-a exprimat încrederea că procesul de modernizare al ANAF va continua.

 
Categorie articol: 

Comentarii