Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cine zice, ala este, ca candidatul din poveste

Campania electorala a ajuns la jumatate, dar parca nici nu a inceput. Uneori am impresia ca baietii astia care candideaza nu stiu ce dracu sa le spuna alegatorilor, ce mesaje sa transmita posesorilor de stampila, pentru a-i imbirliga sa le dea votul.
Fara exceptie, nici un candidat nu a convins, cel putin pina acum, in aceasta campanie. I-am urmarit pe citiva care, in opinia mea, s-au remarcat prin felul sters in care au inteles sa comunice cu electoratul.
Sa-l luam, de pilda, pe Viorel Balcan. Neavind ce sa promita brailenilor, fostul senator PSD s-a apucat sa bata cimpii cu gratie, i-auzi colea: "...In schimb, in cartiere ca Lacu Dulce, Chercea, Brailita, Pisc - problemele sint mult mai mari si sint legate de lipsa utilitatilor si de gunoaie. Mergind pe toate strazile, si in mod deosebit in zona periferica, m-am ingrozit. Am discutat si cu primarul, si cu presedintele CJ si am decis ca in acel masterplan la nivel de judet, legat de apa si canalizare, derulat de asociatia de dezvoltare intercomunitara sa se treaca din primavara la constructia de canalizari si alimentare cu apa in Braila."
Asadar, Balcan crede ca in calitate de parlamentar el va avea vreo putere de decizie in ceea ce priveste utilitatile si gunoiul. A, ca Balcan este din acelasi partid cu primarul Simionescu si presedintele CJ Bunea Stancu ar putea constitui un mic avantaj. Dar e aproape o prostie sa crezi ca autoritatile locale vor demara si vor duce la bun sfirstit un proiect care vizeaza comunitatea doar pentru ca ii rogi tu, ca de la coleg la coleg.
D-na doctor Elena Bartos nu are nici dinsa teme de discutie in campania electorala. Tot in Obiectiv am citit ca si ea este interesata cam de aceleasi proiecte care-i macina linistea colegului sau pesedist Balcan, caci vorbea despre pinza freatica si canalizarea. Imediat, insa, dr. Bartos a realizat ca nu prea are cum sa realizeze astfel de lucruri si a declarat: "Sint probleme care tin foarte mult de administratia locala, dar nu as putea spune ca un parlamentar nu se poate implica in rezolvarea lor. Se poate implica si chiar ma voi implica indirect, prin lobby-ul pe care ar trebui sa-l fac pentru a obtine mai multi bani pentru Braila".
Cmi place mie la candidatii astia. Timp de o luna, cit dureaza campania electorala, Braila este creionata ca o supermetropola, care deja are canalizare, cartiere curate si liniste pe strazi. Parca face bine macar sa vorbim despre cit de bine ne va fi, macar in visele noastre sa ne imaginam ca traim in Paradis.
Hai, fuga la votat mincinosi!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii