Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chivu, uns la loc şef

* ofiţerul a revenit, din nou, la conducerea Poliţiei brăilene, în baza unui ordin de repunere pe funcţie emis de MAI, venit în aceeaşi zi cu cel de demitere din funcţie * potrivit Biroului de Presă al IPJ, începând cu data de 9 august, prin Ordin al MAI, s-a dispus încetarea de drept a ordinului anterior de trecere a acestuia pe o funcţie inferioară * la începutul lunii august, când a sosit ordinul de demitere, întâmplător sau nu, şeful IPJ intrase în concediu de odihnă, iar între timp lucrurile s-au aranjat * pe 12 august, reprezentanţii MAI ne-au informat că şeful IPJ şi-ar fi pierdut postul pentru că nu ar fi depus în termenul legal cererea de anulare a ordinului de sancţionare din aprilie, informaţie contrazisă de Curtea de Apel Galaţi

Situaţie fără precedent la vârful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Ministerul Administraţiei şi Internelor emite ordine peste ordine, care se bat cap în cap, încercând fără succes să îl înlăture de la şefia instituţiei brăilene pe cms. şef Cătălin Chivu. Mai nou, la începutul săptămânii trecute, ofiţerul a revenit, din nou, la conducerea IPJ, evident prin ordin al MAI, ordin de repunere pe funcţie venit în aceeaşi zi cu cel de demitere din funcţie. Deşi, aparent, ministrul Traian Igaş părea destul de pornit împotriva cms. şef Chivu, în aprilie, când l-a eliberat prima dată din funcţie pe şeful poliţiştilor brăileni, pe parcurs, nu se ştie din ce motiv, lucrurile s-au încâlcit în asemenea hal, încât, la un moment dat, nici măcar ministerul nu mai ştia care era situaţia de la Brăila. Nu că acum ar şti. Singurul lucru cert este că la conducerea IPJ se află acum tot Cătălin Chivu, asta până la noi ordine ale MAI.
Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al IPJ Brăila, ofiţerul a revenit din concediu de odihnă şi, evident, şi-a ocupat funcţia pe care între timp a fost repus. Întâmplător sau nu, Chivu a intrat în concediu exact când ordinul de demitere de la MAI îi bătea la uşă, la începutul lunii august. Se pare însă că acest concediu a venit la momentul potrivit, asta pentru că, între timp, lucrurile s-au aranjat de la sine. "Comisar şef de poliţie Chivu Cătălin, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, a revenit din concediu în ziua de 17 septembrie. Începând cu data de 9 august, prin Ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor, s-a dispus încetarea de drept a ordinului anterior al MAI de trecere a acestuia pe o funcţie inferioară", se arată în răspunsul IPJ, semnat chiar de şeful instituţiei, cms. şef Cătălin Chivu şi insp. Jenel Şogor, purtător de cuvânt. Interesant este faptul că, la începutul lunii august, când a fost suspendat din funcţie şeful Poliţiei brăilene, atât reprezentanţii ministerului, cât şi cei de la IPJ Brăila, au evitat să spună dacă ofiţerul a fost sau nu demis din funcţie. În timp ce de la nivel local ni s-a transmis că acesta este în concediu de odihnă, de la MAI am primit informaţia că situaţia profesională a cms. şef Cătălin Chivu urmează să fie lămurită de structurile de specialitate ale instituţiei. Chiar şi acum, după ce Chivu a revenit la conducerea IPJ, reprezentanţii MAI întârzie să ne dea un punct de vedere oficial, răspunsul la o altă solicitare trimisă acum o săptămână lăsându-se încă aşteptat.

Chivu şi-a pierdut funcţia de şef al IPJ şi nu prea

În primă fază, pe 12 august, reprezentanţii MAI ne-au confirmat că şeful IPJ şi-ar fi pierdut postul pentru că nu ar fi depus în termenul legal cererea de anulare a ordinului ministrului de Interne, din luna aprilie, prin care era sancţionat cu trecerea într-o funcţie inferioară.
Informaţia ne-a fost furnizată telefonic de şeful Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice din MAI, Alina Ienciu. Ulterior a fost remis şi un răspuns scris în care nu se pomenea nimic despre vreo suspendare din funcţie a cms. şef Cătălin Chivu, deşi o astfel de întrebare a fost adresată, ci doar se preciza că "situaţia profesională a persoanei în cauză urmează să fie lămurită de structurile de specialitate ale MAI". Singura informaţie certă care ne-a fost oferită atunci a fost aceea că la conducerea IPJ se află unul dintre adjuncţii şefului instituţiei brăilene, respectiv cms. Glugă Constantin - Adrian. Nici de la IPJ Brăila nu am primit atunci un răspuns care să ne lămurească cu privire la situaţia cms. şef Cătălin Chivu, fiind îndrumaţi să ne adresăm Ministerului. Ni s-a transmis însă, în data de 16 august, că şeful IPJ Brăila este în concediu de odihnă şi că atribuţiile acestuia au fost preluate de adjunctul său.
Reamintim că, în luna mai, Chivu a obţinut câştig de cauză la Curtea de Apel Galaţi, respectiv suspendarea actului de sancţionare, revenind astfel pe fotoliul de şef al Poliţiei brăilene. MAI a formulat recurs împotriva deciziei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, termenul de judecată fiind pe 4 octombrie. În august, reprezentanţii MAI ne-au informat că ofiţerul şi-a pierdut funcţia pentru că nu a depus în termenul legal cererea de anulare a ordinului de sancţionare, informaţie contrazisă de Curtea de Apel Galaţi. Prin Biroul de Informare şi Relaţii Publice al instanţei gălăţene am fost informaţi că cererea de anulare a actului administrativ a fost depusă de cms. şef Cătălin Chivu încă din luna aprilie, termenul de judecată fiind pe data de 27 octombrie.
După cum v-am informat anterior, şeful IJP Brăila, cms. şef Cătălin Chivu, a fost eliberat din funcţia de inspector şef al Poliţiei brăilene prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, în data de 21 aprilie, ca urmare a unui control tematic desfăşurat, la sfârşitul anului trecut, la Brăila. Comisarul şef Chivu a fost sancţionat disciplinar cu "trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv ofiţer specialist I", pentru "neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege". Considerându-se nedreptăţit, Chivu s-a adresat instanţei de judecată, fiind decis să îşi dovedească nevinovăţia.
Comentarii