Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chivu ar putea afla dacă a învins sau nu în războiul cu MAI

Fostul şef al Poliţiei brăilene, Cătălin Chivu, ar putea să afle, săptămâna viitoare, dacă a învins sau nu în "războiul" cu MAI, cel puţin în primă instanţă. Dosarul în care Cătălin Chivu cere anularea actului administrativ de sancţionare cu trecerea într-o funcţie inferioară a rămas în pronunţare pentru data de 17 septembrie. Ieri, judecătorii Tribunalului Braşov au amânat pronunţarea pentru depunerea de concluzii scrise, după cum se arată pe site-ul instanţei. Potrivit informaţiilor transmise de Biroul Relaţii Publice al instanţei braşovene, în acest dosar, contestatorul, respectiv fostul şef al IPJ Brăila, a făcut cerere de preschimbare a termenului de judecată, însă aceasta a fost respinsă, la data de 19 iunie, fiind menţinut termenul iniţial - 10 septembrie.
Cauza a fost trimisă la Tribunalul Braşov, la sfârşitul lunii octombrie 2013, decizia fiind luată de judecătorii Curţii de Apel Braşov. Asta după ce, în februarie anul trecut, Înalta Curte a retrimis dosarul spre judecare la instanţa de la care a plecat, respectiv CA Braşov.
"Lupta" dintre MAI şi cms. şef Cătălin Chivu a început în aprilie 2011, el fiind eliberat din funcţia de inspector şef prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ca urmare a unui control tematic desfăşurat la sfârşitul anului 2010. Până la sfârşitul lui noiembrie 2011, când ministerul a ieşit învingător la Înalta Curte, Chivu nu a putut fi înlăturat de la conducerea IPJ Brăila. Începând cu 7 decembrie 2011, Chivu a fost desemnat să-şi desfăşoare activitatea la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
Ofiţerul a fost sancţionat disciplinar cu "trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv ofiţer specialist I", pentru "neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii