Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiru, la al paişpelea mariaj politic. De data asta cu controversatul Marian Munteanu

După cum am mai zis şi cu alte ocazii, Chiru îmi este simpatic ca personaj politic. Apreciez la Chiru faptul că are un discurs de opoziţie, de Gică Contra, discurs care, în opinia mea, este benefic într-o democraţie şubredă cum este asta de la noi. Însă, din păcate pentru Chiru, el este irelevant pe scena politică, şi asta din cauză că atunci când ai 2-3% nu te bagă nici naiba în seamă. Ca să mă exprim plastic, Chiru este ca un blogger care scrie bine, care are şi un pic de umor, dar care nu are decât 150 de cititori unici zilnic. Asta e, când activezi în PNŢCD, nu poţi emite prea multe pretenţii.
Zilele trecute, l-am văzut pe Chiru cu poză în ziar. Nu mai apăruse de mult cu poză în ziare. Sau, mă rog, poate nu am fost eu atent la detalii. De data asta, Chiru era în poză cu Marian Munteanu, nenea ăla care a fost acuzat că are reminiscenţe legionare sau că e mai populist decât Dan Diaconescu. Motivul pentru care Chiru era în poză cu Munteanu era că PNŢCD şi Alianţa Noastră România au bătut palma la nivel naţional, urmând să participe pe liste comune la alegerile din toamnă.
Aşadar, Chiru a bifat al paişpelea mariaj politic. De fapt, dacă stau şi mă gândesc, în afară de PSD, Chiru a fost căsătorit cu mai toate partidele de-a lungul vremurilor. A fost când de dreapta, când de centru, când de centru-stânga, în funcţie de cum veneau ordinele de la organizaţia mamă, de la Bucureşti. Acum, Chiru este nevoit să îşi însuşească discursul lui Marian Munteanu, după ce Aurelian Pavelescu (alias ăla mic cu capu' mare, vorba lui Băsescu) a legat PNŢCD-ul de ANR-ul lui Munteanu, la Bucureşti. Marian Munteanu mi se pare un tip mai degrabă comic, bun să ţină spiciuri prin Las Fierbinţi, nicidecum vreun reper moral sau intelectual, care să merite susţinut politic de alegători. Aş putea paria că Munteanu nu va face nicio brânză la alegerile parlamentare. Asta înseamnă că nici Chiru nu va pupa vreo „avansare înainte" pe plan local sau naţional. Pentru Chiru, însă nu va fi un capăt de ţară faptul că noul ANR, rezultat din mariajul cu PNŢCD, va obţine un procent dezamăgitor la alegerile generale, căci el (Chiru) este obişnuit cu bătaia electorală.

 
Categorie articol: 

Comentarii