Mergi la conţinutul principal

Chiriaşi somaţi să părăsească Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă

Mai mulţi chiriaşi ai Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgenţă, din cartierul Vidin, au reclamat, săptămâna trecută, faptul că vor fi aruncaţi în stradă de administratorii acestui cămin, în urma unei decizii a conducerii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Brăila.
"Este strigător la cer ce se întâmplă cu noi. Am fost crescuţi la Casa de Copii, nu avem părinţi şi nu avem unde să ne ducem. Suntem bolnavi, cu grad de handicap. Aici plăteam 62 de lei pe lună, pe timp de vară, şi 124 lei pe lună, în timpul iernii. Am plătit la timp, nu avem restanţe, dar acum ne dau afară şi nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu noi, unde vom locui", ne-a transmis, printr-o sesizare adresată redacţiei, Vasile Climescu, unul dintre cei vizaţi de măsura evacuării. Alături de acesta, alte cinci persoane au semnat sesizare, reclamând faptul că se află în aceeaşi situaţie.
Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, Nicoleta Oancea, ne-a declarat că legea o obligă să procedeze în acest mod. "Căminul despre care vorbim este un Centru de Găzduire în Regim de Urgenţă. Acolo nu sunt locuinţe sociale, spaţiile de cazare fiind destinate persoanelor fără adăpost, care pot sta doar pe o perioadă limitată la cel mult doi ani. Or, unii dintre cei care reclamă faptul că vor fi evacuaţi stau acolo încă din 2007 şi nu se încadrează, în niciun caz, în categoria persoanelor fără adăpost. Conform Legii Marginalizării Sociale, sunt considerate persoane fără adăpost doar cei care au un venit minim garantat, de cel mult 140 lei pe lună. Domnul Climescu Vasile are un venit de peste 700 lei, format din pensia pentru handicap, plus o pensie socială minimă. Cei cu un astfel de venit nu pot fi găzduiţi în regim de urgenţă. Ei trebuie să îşi caute locuinţă în altă parte", spune directorul Oancea. Aceasta a mai precizat că în situaţia de a fi evacuate din căminul situat pe Str. Eroilor, din Vidin, se află 20 de persoane, care au fost înştiinţate încă de acum două luni. Unele au înţeles şi şi-au căutat locuinţă în altă parte, altele refuză să plece. "Noi i-am consiliat despre cum trebuie să întocmească un dosar pentru a solicita locuinţă socială de la Primărie. I-am sfătuit, totodată, să se unească câte doi sau trei, şi să încerce să închirieze un apartament sau o garsonieră, astfel încât să nu mai depindă de nimeni", ne-a mai spus, săptămâna trecută, directorul Oancea. Ieri, aceasta a precizat că cei mai mulţi dintre cei evacuaţi, inclusiv autorul reclamaţiei, Vasile Climescu, au reuşit să îşi găsească o locuinţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro