Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Check-in pe cântar

Uzbekistan Airways a anunţat că îşi va cântări pasagerii înainte să se urce în avion. În momentul în care ajung la poarta de îmbarcare, aceştia se vor urca pe un cântar special, împreună cu bagajele de mână, relatează Agerpres. Măsura adoptată de compania aeriană este una de siguranţă, pentru a şti care este greutatea totală a aeronavei.
În 2013, Samoan Air a instituit un sistem de rezervări care prevedea ca pasagerii să plătească biletul în funcţie de greutatea lor corporală. De asemenea, în urma deciziei, toate avioanele Britten Norman şi Cessna din flota acestei companii au fost adaptate pentru a avea la bord un rând special de scaune XL, mai mari cu 35,5 centimetri - pentru a asigura mai mult loc pentru zona abdominală şi picioare - şi cu spaţii mai mari între scaune.
Toate avioanele au o limită maximă de greutate, care nu poate fi depăşită, din motive de siguranţă. Până acum, Uzbekistan Airways nu a menţionat că există o limită de greutate pentru fiecare pasager. Nu este clar ce măsuri se vor lua dacă greutatea pasagerilor şi a bagajelor va depăşi limita de siguranţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii