Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CF Braila, retrospectiva turului

Cu Mihai Ciobanu in rol de antrenor principal si Vasile Darie in cel de antrenor secund, CF Braila isi stabilea ca obiectiv pentru sezonul competitional 2008-2009, revenirea in Liga a II-a.
In vara, lotul a fost completat, conform noii strategii, cu citiva fosti jucatori care au deprins tainele fotbalului la Dacia Unirea, Costel Rosu, Iulian Bogos, Victor Olenic, Emanuel Moldoveanu, dar si cu galateanul Alin Pinzaru, care alaturi de mai experimentatii Rotaru si Plesa, urmau sa reprezinte "plusul" de care are nevoie o formatie de fotbal ca sa faca performanta.
Startul turului a fost favorabil brailenilor, insa elevii lui Mihai Ciobanu au cochetat cu obiectivul doar pina in etapa a patra, ultima in care CF Braila a fost pe podium si in cartile promovarii.
Jucatorii readusi la echipa nu au confirmat, alte implanturi importante nu s-au mai facut, asa ca antrenorii au fost nevoiti sa mizeze doar pe un lot de jucatori cu o medie de virsta in jurul a 22-23 de ani.
Si pentru ca a fost repartizata si intr-o serie foarte grea, CF Braila nu a putut tine apoi pasul cu principalele forte ale grupei, Steaua II, Rapid II sau Dunarea Calarasi. Brailenii au cistigat doar doua partide in deplasare, pe prima si pe ultima a turului, a remizat pe teren propriu cu Unirea Slobozia, au pierdut pe Municipal, 0-1, intilnirea cu Rocar si au incheiat sezonul de toamna pe locul al optulea.

Start cu dreptul in noul sezon competitional

Echipa fanion a orasului Braila a pornit cu dreptul in noul sezon competitional. Cu toate ca au evoluat timp de 120 de minute cu citeva zile inainte in Cupa Romaniei, elevii lui Mihai Ciobanu au avut o prestatie buna pe ansamblu si au plecat de la Mangalia cu toate punctele.
Pina la prima pauza de hidratare, jocul a fost confuz si fara situatii clare de gol, firesc pe undeva deoarece ambele formatii isi doreau sa nu piarda in etapa inaugurala a turului.
In cea de-a doua jumatate a primei reprize oaspetii au fost ceva mai periculosi in atac, au incercat de la distanta poarta adversa, dar au si creat citeva situatii periculoase in careul advers, la una dintre ele, daca ar fi pasat, in loc sa suteze spre poarta, Ilie ar fi participat poate la deschiderea scorului.
Oaspetii au controlat ostilitatile in repriza a doua si au marcat golul victoriei in minutul 83. Pinzaru a luat o actiune pe cont propriu, a patruns in careu talonat de doi fundasi ai gazdelor, l-a driblat si pe portar, dar a fost faultat in momentul sutului si arbitrul de centru a aratat punctul cu var. Olenic si-a asumat responsabilitatea executarii loviturii de la 11 m, a marcat si toate punctele au plecat la Braila.
"Este un rezultat mobilizator pentru inceputul de campionat", afirma Mihai Ciobanu dupa jocul din etapa inaugurala

Al doilea succes consecutiv, primul pe teren propriu, 3-1 in fata echipei CS Navodari si un salt pe podium

Brailenii au avut o evolutie buna la prima aparitie pe teren propriu,
iar rezultatul a reflectat acest lucru, insa victoria lor s-a conturat destul de tirziu. Elevii lui Mihai Ciobanu si-au dominat adversarii in prima repriza, au stat mai mult in jumatatea adversa de teren, dar nu au marcat decit o singura data, in minutul 4, cind Bosoi a prins un sut de exceptie si a trimis mingea la incheietura barelor portii aparate de Vasiliu. Portarul formatiei din Navodari a avut interventii inspirate si pina la pauza tabela nu s-a mai modificat.
Costel Rosu a fost jucatorul reprizei secunde si fotbalistul care a decis soarta intilnirii, pentru ca, la trei minute de la reluare oaspetii au restabilit egalitatea pe tabela prin Feizula, dupa o gafa a portarului Mitrea.
Gazdele au avut in permanenta initiativa, insa balonul nu a intrat in poarta nici la sutul lui Costel Rosu dar nici la reluarea, cu capul a lui
Pinzaru din minutul 62. Trei minute au mai avut emotii gazdele pentru ca dupa aceasta perioada Rosu l-a invins, cu un sut din interiorul careului pe Vasiliu si scorul a devenit 2-1 pentru CF Braila.
Scorul final al partidei, 3-1 l-a stabilit Lupu cu trei minute inainte de
finalul timpului regulamentar de joc, dupa o cursa personala si o
centrare foarte buna a lui Rosu, insa gazdele au incheiat meciul in inferioritate dupa ce Gabriel Bosoi a vazut cel de-al doilea cartonas galben.
CF Braila acumula 6 puncte si urca pe locul al treilea, insa ulterior, CS Navodari s-a retras din campionat si brailenii aveau sa piarda cele 3 puncte.

"Jaf la drumul mare", a fost concluzia lui Mihai Ciobanu la finalul
partidei din deplasare cu Sageata Stejaru

Partida de la Stejaru dintre Sageata si CF Braila a fost una pe care
elevii lui Ciobanu si Darie si-au dorit sa o uite cit mai repede. In opinia celor doi tehnicieni braileni soarta partidei a fost stabilita de catre brigada de arbitri, iar declaratiile lor dupa joc au fost mai mult decit elocvente.
"A fost un jaf la drumul mare. Nu se poate caracteriza in nici un fel
prestatia arbitrilor si sincer, in cariera mea nu am intilnit o astfel de
atitudine. Toate mizeriile posibile si imposibile care se pot face intr-
un meci le-au facut “oamenii in negru” care au fost delegati de
federatie sa imparta dreptatea in teren. Efectiv, nu ne-au dat voie sa
jucam si din punctul meu de vedere este umilitor pentru echipa
noastra sa treaca prin asa ceva", a declarat dupa meci Mihai Ciobanu.
Antrenorul principal al CF-ului nu a omis insa sa-i felicite pe elevii
sai pentru prestatia din teren.
"Cu toate ca am avut un arbitraj mizerabil, jucatorii nu au precupetit
nici un efort si s-au luptat cu o mare ambitie, din nefericire insa s-au
luptat doar cu “morile de vint”. Ii felicit pe toti pentru ambitia de care au dat dovada, insa, fara discutie, de la Stejaru nu aveam cum sa venim neinvinsi" a mai adaugat la revenirea in Braila, Mihai Ciobanu.
CF Braila a avut citeva situatii in care a periclitat poarta
adversa, doua in prima repriza, care i-a avut in prim plan pe Bosoi si Rotaru si tot atitea in partea a doua a intilnirii, in care, la finalizare, au fost St. Mitrea si Moldoveanu.
Arbitrii au avut insa grija sa acorde brailenilor patru cartonase
galbene in primele 20 de minute, iar la sapte minute de la reluare
sa-l elimine gratuit pe Olenic.
Unicul gol al partidei a fost inscris de Popleaca in minutul 85, o
reusita in urma careia Sageata Stejaru prelua fotoliul de lidera a
seriei a doua, in timp ce formatia braileana cobora pe pozitia a sasea, insa avea tot 6 puncte la fel ca si ocupantele locurilor 2-5.

CF Braila revine pe locul al treilea dupa ce a invins cu 4-2 pe Inter-Gaz Bucuresti

Cu toate ca a dominat pe ansamblu jocul CF Braila a trecut prin
destule emotii pina ca jucatorii ei sa-si vada visul implinit.
Fara Olenic suspendat, Rotaru accidentat si fara inchizatorul Pascu
brailenii au atacat inca din start insa au deschis scorul abia in minutul 20. Rosu a driblat doi jucatori in marginea careului advers, i-a pasat in stinga lui Neta care a sutat din alergare si mingea deviata de Tuguschi a poposit in plasa portii lui Ionescu, 1-0. Brailenii au mai inscris o data prin Rosu (min.30), dupa o diagonala a lui Plesa, care a surprins descoperta apararea adversa, un gol pe care Costel Rosu i l-a dedicat lui Dumitru Bulancea, cel care l-a descoperit si lansat in fotbalul de performanta. Cind toata lumea se pregatea insa de pauza, I. Mihai a reusit sa reduca din diferenta cu largul concurs al portarului Botas.
La doua minute de la reluare, I. Mihai a pus latul la centrarea lui Dinu si a restabilit egalitatea, 2-2.
Bucuria oaspetilor a fost insa de scurta durata, pentru ca in
minutul 59 Rosu a centrat in careul advers, iar Pinzaru l-a executat
pe Ionescu. Gazdele au mai irosit patru situatii de a se desprinde decisiv prin Rosu, Neta, Pinzaru si Bosoi, insa pina la urma au reusit acest lucru, in penultimul minut de joc dupa o faza trasa la indigou cu cea din minutul 59 si Pinzaru a stabilit scorul final al meciului, 4-2, un succes care readucea CF Braila pe podium.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii