Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CF Brăila a învins cu 1-0 Gloria Buzău şi s-a calificat în «şaisprezecimile» Cupei României

După un start foarte bun în campionat, formaţia brăileană a profitat de multiplele absenţe din tabăra buzoiană, a câştigat cu 1-0 disputa din Crâng din turul al cincilea al Cupei României la fotbal şi s-a calificat în "şaisprezecimi", fază în care va întâlni o echipă din prima ligă. Partida a fost echilibrată în prima sa jumătate şi cu câte o singură mare ocazie de gol de fiecare parte. Totuşi, gazdele au avut mai multe incursiuni periculoase în jumătatea brăileană, însă defensiva oaspeţilor a fost eficientă şi a ţinut jocul departe de propria poartă. Cu un şut din interiorul careului, Claudiu Dumintrescu (min. 10) a încercat să-l surprindă pe Comănescu, însă mingea a ocolit poarta. Nouă minute mai târziu Marcu şi-a reglat şi el tirul, însă nici mingea şutată de el, de la marginea careului mare, nu a fost pe spaţiul porţii. Singura situaţie clară de gol a buzoienilor din prima repriză s-a derulat în minutul 22. În acel moment Burlacu a speculat o gafă a fundaşilor brăileni, a intrat în careu şi a şutat de la 8 metri însă Comănescu a reuşit, in extremis, să respingă mingea şi brăilenii au scăpat cu faţa curată din această situaţie. Şi ex brăileanul Puşcaşu a încercat să-l surprindă pe Comănescu însă mingea şutată de el a trecut razant cu bara transversală. CF Brăila a periclitat o singură dată poarta apărată de Stoicescu, la o acţiune personală a lui Sorin Frunză, însă nici mingea şutată de cel mai experimentat jucător al oaspeţilor nu a găsit spaţiul porţii.

Frunză a şutat de două ori în bara transversală

Cel mai periculos jucător al brăilenilor în partea secundă a meciului a fost Sorin Frunză. Mijlocaşul CF-ului a trimis mingea în bara transversală în minutul 65, iar trei minute mai târziu, după un corner al oaspeţilor şi el a participat la faza în care Marius Dima a marcat unicul gol al partidei, cel care a parafat calificarea echipei CF Brăila în "şaisprezecimile" Cupei României la fotbal. Tot Frunză ar fi putut majora avantajul brăilenilor în minutul 73 însă mingea şutată de el de la 25 de metri s-a oprit tot în bara transversală a porţii apărate de Stoicescu. Brăilenii au rămas în ofensivă însă până la finalul partidei nu au mai reuşit să modifice tabela de marcaj.

CF Brăila: Comănescu - Spiridon, Ivan, Necoară, Stănciulescu - G. Iordache, Frunză, Ndigwe (min. 80: Petean), Dima - Onofraş (min. 66: Agbleta), Nicoliţă (min. 89: Spătaru).
Gloria Buzău: Stoicescu - A. Iordache (min. 81: Dumitru), Amet, Agache, Ghiţă - Marcu, Puşcaşu (min. 76: Pârvu), Dumitrescu, Bobe - Burlacu, Răduca (min. 66: Damaschin).

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii