Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cetatenii ungari nu vor migra in masa pentru a cauta locuri de munca in UE

Cetatenii ungari nu vor migra in masa pentru a lucra in strainatate in cazul ridicarii restrictiilor impuse de unele tari UE pentru protectia pietei muncii, unul dintre principalele motive fiind necunoasterea limbilor straine, a apreciat ministrul ungar al Muncii, Gabor Csizmar, citat de MTI.
Experienta celor trei tari UE care nu au impus restrictii - Marea Britanie, Suedia si Irlanda - a aratat clar ca piata muncii nu a fost asaltata de forta de munca mai ieftina, provenita din cele zece tari care au aderat la Uniune in 2004, a declarat Csizmar, intr-un interviu acordat cotidianului Nepszava.
El a adaugat ca le-a cerut omologilor sai din aceste tari sa informeze despre acest lucru si Ministerele Muncii din celelalte state membre UE.
Cu toate acestea, Austria si Germania nu intentioneaza sa ridice restrictiile de pe piata muncii in mai 2006, a precizat Csizmar.
Din cauza nivelului ridicat al somajului, in Austria, Ministerul austriac al Economiei si Muncii a anuntat, in august, ca Guvernul de la Viena intentiona sa informeze oficial Uniunea Europeana asupra mentinerii restrictiilor pina cel putin in 2009.
Gabor Csizmar a afirmat ca a propus ca acest subiect sa fie scos de sub jurisdictia fiecarui stat si sa fie considerat drept o problema a Uniunii Europene, care isi poate dovedi, astfel, seriozitatea in aplicarea propriilor principii referitoare la libera circulatie a bunurilor, capitalului si fortei de munca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii