Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cetatenii, invatati sa se implice in problemele comunitatii

La Hotelul Traian a avut loc, ieri, deschiderea seminarului cu tema "Implicarea participativa a cetatenilor in rezolvarea problemelor comunitatii". Acesta vizeaza dezvoltarea cetateniei participative si optimizarea relatiei dintre cetateni si autoritatea publica locala.
Seminarul este organizat in cadrul proiectului "Cetateanul in primul rind", de catre Asociatia Universitatilor Populare Germane si Fundatia Friederich Ebert Stiftung, in perioada 19 - 21 septembrie, iar gazda evenimentului este Fundatia Lumina din Braila.
Printre principalele teme ale seminarului se numara "Democratia si transparenta decizionala", "Cetatenii si Administratia Publica Locala" si "Transparenta decizionala refectata in Legea 544/2001 si in Legea 52/2003".
Invitati la seminar vor fi facilitatori comunitari din Craiova, Cimpulung Muscel si Suceava, care au prezentat exemple de bune practici din comunitatile pe care le reprezinta. La deschidere au participat reprezentanti ai Autoritatilor Publice Locale, ai ONG-urilor, ai Comitetelor Consultative Cetatenesti, cadre didactice si elevi.
In urma seminarului se doreste crearea unui grup de initiativa locala, care sa asigure facilitarea relatiei dintre cetateni si autoritati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii