Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cetăţeni moldoveni care au uitat să plece acasă

este vorba despre trei bărbaţi, depistaţi de poliţiştii de la Imigrări Brăila, doi cărora le expirase dreptul de şedere în baza paşaportului biometric, iar unul care nu a anunţat că stă pe teritoriul României • doi dintre cei depistaţi au fost obligaţi să părăsească ţara noastră, în două săptămâni

 

Poliţiştii de la Biroul Imigrări au depistat trei cetăţeni moldoveni care stăteau ilegal în Brăila. Doi au fost trimişi acasă, însă s-au ales şi cu amenzi.

Este vorba despre trei bărbaţi din Republica Moldova, dintre care doi nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere, iar unul nu şi-a anunţat şederea legală pe teritoriul ţării noastre.

Depistarea s-a făcut la data de 12 mai, când poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat un control cu forţe proprii, pe raza de competenţă, pentru combaterea şederii ilegale şi a traficului de migranţi. În urma activităţilor întreprinse, au fost depistaţi doi cetăţeni moldoveni, de 33 de ani, respectiv, 41 de ani, care, la expirarea dreptului de şedere conferit de paşaportul biometric, nu au plecat acasă.

Astfel, poliţiştii de imigări au emis pe numele bărbaţilor decizie de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în cel mult 15 zile. După părăsirea teritoriului României, faţă de aceştia se va institui măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 3 luni.

Totodată, cetăţenii moldoveni au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 900 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, modificată şi completată.

Poliţiştii fac, din nou, apel către cetăţenii străini de pe raza judeţului, să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la telefon 0239-606100, sau să acceseze site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro
Categorie articol: 

Comentarii