Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Centrul comercial "Armonia" rămâne închis

* "Armonia" Brăila s-a închis în august 2009, din cauza slabelor rezultate financiare * firma care a construit-o este înglodată în datorii de zeci de milioane de euro

Centrul comercial "Armonia" Brăila va rămâne în conservare şi în acest an, fiindcă proprietarul - compania "Red Development" - nu a reuşit, nici după aproape doi ani de la închidere, să găsească o reţea de tip discount pentru a ocupa spaţiul în care a funcţionat iniţial "Carrefour". Se pare, totuşi, că nu s-a renunţat definitiv la redeschiderea acestui spaţiu comercial situat la ieşirea din municipiu, la intersecţia dintre Şos. Focşani şi şoseaua de centură. Andrew Hardy, managing partener "Red Develpoment", a declarat pentru Mediafax că "Armonia" va fi redeschis atunci când se va ajunge la o înţelegere cu un discounter care să vină cu preţuri atractive pentru cumpărători.
După cum se ştie, acest centru comercial a funcţionat doar nouă luni, în perioada 2008-2009, având chiriaşi precum Carrefour, Flanco, Sephora, Samsonite sau Mondex. Încasările sub aşteptări au făcut ca, în august 2009, "Armonia" să-şi închidă porţile. Ulterior, dezvoltatorii proiectului au anunţat că intenţionează să repoziţioneze centrul de 47.000 metri pătraţi într-un parc comercial de tip discount, unde să fie atraşi retaileri care comercializează articole cu preţuri reduse. Inaugurarea noului proiect era, însă, condiţionată atât de găsirea chirişilor, cât şi de acceptul băncii Volksbank, care a finanţat construcţia hipermaket-ului cu 47 milioane de euro. Ultimul termen pentru inaugurarea noului concept era 2011.
În septembrie 2010, Volksbank a cerut insolvenţa firmei Red Project Three, prin care Red Development a realizat "Armonia" Brăila. Red Project Three avea, la sfârşitul anului 2009, datorii de 37,5 milioane de euro. Volksbank este cel mai mare creditor al acestei companii, însă şi alte firme au de recuperat sume importante. Printre acestea se găseşte şi "Armax" Brăila, cea care a lucrat la construirea "Armonia". Acţionarii principali ai Red Development sunt fondurile de investiţii GED Group din Spania şi Warburg Pincus din SUA.
Like / Share

Comentarii