Mergi la conţinutul principal

Centru de informare la Gulianca

Intr-un cadru festiv, luni, a avut loc inaugurarea Centrului de Informare din satul Gulianca, comuna Salcia Tudor. La eveniment au participat: conducerea comunei (primar, viceprimar, secretar), consilieri locali, directorii si cadrele didactice ale tuturor institutiilor de invatamint din zona, preotul comunei, seful Postului de Politie, elevii claselor V - VIII din localitate si parintii acestora. Centrul de informare a fost amenajat si dotat cu finantare obtinuta in cadrul subproiectului "Noi pentru noi", parte a Programului GDC (Grant Scoala - Comunitate). Acest program urmareste intarirea relatiilor la nivelul comunitatii, deschiderea scolii catre comunitate si asigurarea micilor reparatii din cadrul scolilor. Coordonatoarele acestui subproiect sint institutor Stana Gheorghita si profesor Gica Paraipan, cadre didactice ale Scolii cu clasele I - VIII Gulianca.
Cuvintul de deschidere a apartinut Stanei Gheorghita. Ea a facut o scurta prezentare a proiectului, obiectivele lui, realizarile de pina acum si actiunile viitoare. A urmat prezentarea invitatilor si taierea panglicii, de catre primarul comunei, Jean Buzatu si directorul scolii coordonatoare Salcia Tudor, Micu Stanciu. Pe fondul muzical al "Odei bucuriei", imnul Uniunii Europene, oaspetii au vizitat cladirea centrului, au tinut scurte discursuri si au asistat la un moment pregatit de copii sub genericul "UE mai aproape de tine".

Premii si diplome de merit pentru elevi si localnici

In cadrul manifestarii, ziarul "Obiectiv", partener in acest proiect, a oferit trei premii, pentru cele mai bune trei lucrari realizate de copii. Concret, penultima actiune realizata in cadrul subproiectului, seminarul "Importanta informatiei in comunitatile rurale" s-a finalizat cu o tema de lucru pentru cei 20 elevi de gimnaziu ce constituie grupul tinta al proiectului. Ei au avut misiunea de a realiza o stire legata de evenimentul in sine, si un material privind nevoia de informare in mediul rural. In concurs au intrat 11 lucrari. Juriul a fost format din: Alexandru Dogaru, directorul Directiei Publice Judetene de Protectie a Plantelor, in calitate de partener al proiectului, profesorul Micu Stanciu, fotoreporterul "Obiectiv", Nicu Mircea si sussemnata. In urma jurizarii au fost oferite urmatoarele premii: Rusin Marinela, clasa a VII - a, premiul III, in valoare de 50 lei; Serbu Madalina, clasa a VII-a, premiul II - 100 lei si Tatu Silvia Simona, clasa a VI-a, premiul I - 150 lei, pentru lucrarea "Sansa de a ne afirma".
De asemenea, coordonatoarele proiectului au oferit si ele diplome de merit pentru cei mai activi cetateni ai comunei, care au sprijinit implementarea proiectului: Gheorghe Titirisca, Ion Grebanus, Nastasia Stirbu, Ilie Toader, Gilica Malai si Steluta Stanciu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro