Mergi la conţinutul principal

Cele mai bune alimente împotriva celulitei

De ce nu ţine cont celulita de numărul de kilograme? Pentru că aceasta reprezintă o acumulare de toxine, exces de apă şi grăsimi, cauzate, cel mai adesea, de un stil de viaţă complet nesănătos. Sunt, însă, alimente ce susţin eliminarea toxinelor şi a depozitelor de grăsime ce conferă pielii aspectul de coajă de portocală. Haideţi să le descoperim împreună!

Regulile alimentaţiei care te scapă de celulită

• Nu combina proteinele şi carbohidraţii la aceeaşi masă! Acest obicei încetineşte digestia proteinelor şi poate duce la apariţia depozitelor inestetice de grăsimi, apă şi toxine - într-un cuvânt, celulită. Asta înseamnă că este recomandat să mănânci orez sau cartofi cu legume la o masă şi carne, peşte sau ouă cu legume - la altă masă.
• Mestecă bine fiecare bucăţică. Atunci când mesteci bine, până transformi mâncarea într-o pastă, digestia se face mai uşor, iar corpul poate elimina toxinele în mod natural.
• Bea 8 pahare mari cu apă în fiecare zi. Dacă adaugi şi câteva picături de suc proaspăt de lămâie în apa plată, vei obţine o băutură hidratantă, ce te ajută să scapi de toxine.
• Consumă mai multe alimente proaspete. Fructele şi legumele crude sunt de bază într-o alimentaţie sănătoasă, ce sprijină silueta armonioasă şi formele fine. Umple-ţi farfuria în proporţie de trei sferturi cu legume crude sau preparate uşor!
• Scapă de obiceiurile nocive. Dacă fumezi, mănânci alimente cu multe grăsimi saturate, carbohidraţi rafinaţi (paste albe, făină albă, pâine albă, orez alb), exagerezi cu consumul de lactate sau de produse pe bază de grâu sau consumi prea multă sare, organismul tău are o capacitate diminuată de a elimina toxinele ce cauzează celulita.

Somon

Dacă îţi asiguri un aport echilibrat de acizi graşi Omega 3 în fiecare zi, vei avea un apetit mai mic, iar ţesuturile tale nu vor mai fi la fel de inflamate. Somonul, în special cel sălbatic, este o sursă excelentă de acizi graşi Omega 3 cu efect antioxidant, ce ajută organismul să elimine celulele grase, susţine dr. Joshua Zeichner de la Spitalul Mt. Sinai din New York. Chiar dacă este bogat în grăsimi (bune!), somonul are un indice glicemic moderat, ce nu îţi influenţează în mod semnificativ nivelul insulinei din organism. Somonul este un aliment caloric, aşa că este bine să te limitezi la a-l consuma o dată pe săptămână.

Broccoli

Broccoli este o adevărată vedetă în rândul legumelor! Fiecare bucheţel de broccoli conţine un adevărat cocktail de vitamine, antioxidanţi, fibre şi minerale, totul cu puţine calorii. 100 g de broccoli îţi oferă 135% din doza zilnică recomandată de vitamina C şi, în plus, este bogat în acid alfa-lipoic, ce previne întărirea colagenului din organism şi transformarea acestuia în celulită. Poţi consuma broccoli de 3-4 ori pe săptămână sau chiar mai mult!

Fructe de pădure

Fructele de pădure, în special murele şi afinele, stimulează producţia de colagen, ceea ce îmbunătăţeşte aspectul şi tonusul pielii. În plus, sunt surse excelente de antioxidanţi, ce elimină grăsimea din ţesuturi. Primăvara este sezonul fructelor de pădure, aşa că profită de beneficiile lor nutritive în fiecare zi!

Oţet de mere

Oţetul de mere este excelent pentru eliminarea apei în exces şi, în acelaşi timp, reduce balonarea şi aspectul de coajă de portocală al pielii. Chiar dacă o reţetă de slăbit mai veche pretindea că vei da jos kilogramele în plus dacă bei oţet de mere diluat cu apă, este mai eficient ca, pe termen lung, să consumi mai multe salate în care pui oţet de mere în loc de cel din vin.

Sparanghel

Ştiai că sunt vedete care, înainte de a-şi face apariţia pe covorul roşu, urmează o dietă bazată în mare parte pe sparanghel? De exemplu, simpatica Jennifer Lawrence scapă rapid de retenţia de apă cu ajutorul ceaiului de păpădie şi al sparanghelului, un diuretic natural ce te ajută să elimini toxinele.

Piper cayenne

Presară pudra de piper cayenne cu încredere peste carne sau legume: acest condiment picant îţi poate accelera metabolismul cu până la 25% timp de trei ori după ce-l consumi! Astfel, corpul tău arde mai multe calorii, iar tu te bucuri o circulaţie sanguină mai bună, ce te ajută să reduci depozitele de grăsime.

Grepfrut roşu

Asigură-te că incluzi în meniul tău câte un grepfrut roşu din când în când! Acest fruct aromat conţine bioflavonoide cu efect pozitiv asupra circulaţiei sanguine, dar şi asupra metabolismului celular. Consumă grepfrut ca atare sau ca adaos în salate - conferă o aromă exotică, un gust mai bun şi o adevărată infuzie de vitamine şi minerale! (Slabsaugras.ro)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro