Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cele două fete căutate în Dunăre de marţi au fost găsite înecate

• trupul adolescentei de 16 ani a ieşit la suprafaţă joi dimineaţă, în zona Plajei Lipoveneşti • cea de-a doua fată a fost găsită de Poliţia Transporturi Feroviare Galaţi, în zona lor de competenţă, joi după amiază

 

Tragedie la Plaja Lipovenească. Cele două fete, una de 16 ani şi cealaltă de 19 ani, au fost găsite moarte, în cursul zilei de joi. Acestea erau căutate de marţi după amiază de către lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila şi doi scafandri ai ISU Constanţa. Trupul adolescentei de 16 ani a ieşit la suprafaţa Dunării joi dimineaţă, iar un pescar a anunţat pompierii despre acest fapt. Misiunea de căutare a fetei de 19 ani a continuat, iar câteva ore mai târziu, în jurul orei 14.30, a fost găsită şi ea, din păcate, tot moartă. Cei care au găsit-o au fost poliţiştii de la Transporturi Feroviare Galaţi, cadavrul ei ieşind la suprafaţă în zona lor de competenţă.

Cele două trupuri neînsufleţite au ajuns la morgă, urmând ca rudele să le ia acasă şi să le înmormânteze.

Reamintim că marţi după amiză, pompierii au fost anunţaţi despre dispariţia în apele Dunării a celor două fete. Potrivit rudelor, adolescenta ar fi intrat în apă şi, necunoscând zona, a înaintat până când a trecut de un prag abrupt şi a căzut în adânc. Tânăra de 19 ani, dar şi o altă fată de 23 de ani au intrat în Dunăre pentru a o salva, însă aceeaşi soartă au avut şi ele. Martorii au reuşit totuşi să o salveze pe cea de 23 de ani, la timp. Imediat au fost anunţaţi şi lucrătorii ISU Brăila. Aceştia le-au căutat pe cele două victime până la lăsarea întunericului, când au suspendat căutările din cauza vizibilităţii reduse. Miercuri dimineaţă, echipei ISU Brăila i s-au alăturat şi doi scafandri de la Constanţa.

 
Categorie articol: 

Comentarii