Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cele 33 de cadavre ale victimelor accidentului aviatic din Irak au fost repatriate

Trupurile neinsufletite ale celor 33 de persoane aflate la bordul avionului moldovean care s-a prabusit marti in nordul Bagdadului au fost repatriate la Adana (sudul Turciei) de unde aparatul de zbor decolase, a transmis presa turca, citata de AFP.
Cadavrele celor 28 de pasageri turci si celor cinci membri ai echipajului (trei cetateni moldoveni, un rus si un ucrainean) au fost aduse in jurul orei 18.00 GMT (20.00 ora Romaniei) cu un aparat de zbor bimotor de tip Iliusin-18, de fabricatie sovietica si apartinind unei companii din Kirgizstan, dupa care au fost transportate la morga spitalului din oras.
Cadavrul unui cetatean american care s-a aflat la bordul avionului prabusit, de tip Antonov 26, a fost incredintat trupelor americane, potrivit postului de televiizune NTV.
Singurul supravietuitor, un muncitor turc in virsta de 34 de ani grav ranit, nu a putut fi repatriat din cauza ranilor grave, necesitind ingrijiri imediate, potrivit posturilor de televiziune.
Avionul Iliusin, care a plecat in cursul diminetii de la Adana, a transportat la locul accidentului oficiali din cadrul aviatiei civile turce si doi medici.
Aparatul de zbor de tip Antonov-26, de fabricatie sovietica, care avea la bord muncitori anagajati de firma de constructii Kulak, s-a prabusit marti in apropiere de Balad (la 70 kilometri nord de Bagdad), linga cea mai importanta baza americana din Irak.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii