Mergi la conţinutul principal
"Decarii" Evaluării Naționale 2019

Cei 7 magnifici

* șase fete și un băiat sunt campionii de anul acesta de la Evaluarea Națională, cei șapte confirmând astfel mediile de 10 obținute pe parcursul gimnaziului * cinci dintre aceștia vor studia din toamnă la Colegiul “Murgoci”, unul a ales Colegiul “Bălcescu”, iar o fată a fost admisă la Colegiul Militar din Breaza * ca în fiecare an, cotidianul “Obiectiv – Vocea Brăilei” i-a premiat pe elevii cu media de admitere la liceu 10

 

 

Șapte elevi brăileni cu 10 la Evaluarea Națională, șapte medii maxime de admitere la liceu! Andreea Octavia Câmpean, Alexandra Monica Cazan, Andreea Bianca Drăgulin, Rareș Georgian Mihalcea, Dina Elena Stănică, Bianca Vlad și Irina Beliciu sunt “decarii” de anul acesta ai examenului de final de clasa a VIII-a, “cei 7 magnifici” care vor intra la liceu cu media 10. Păstrând tradiția, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brălei” i-a premiat pe aceștia pentru rezultatele obținute. Vă invităm să-i cunoașteți pe “decarii” Evaluării Naționale 2019.

 

Andreea Octavia CâmpeanColegiul Național “Gh. M. Murgoci”

 

Andreea a avut numai note de 10 în toți cei patru ani de gimnaziu, iar examenul de Evaluare Națională a reprezentat o oportunitate de a confirma că este o adolescentă de 10.   

“Nu pot spune că m-am stresat foarte mult pentru acest examen, pentru că m-am pregătit și știam că nu are ce să pice ca să nu știu. Chiar dacă părinții mei îmi spuneau să mai repet, eu în sinea mea știam că nu mai am ce să învăț. Sunt foarte fericită că e 10. Pentru mine e o realizare”, ne-a spus adolescenta.

La liceu, Andreea a ales tot Colegiului ‘Murgoci - matematică-informatică bilingv engleză, specializare pe care a ales-o și pentru că este pasionată de limbile străine. De asemenea, adolescentei îi place să desene și nu exclude ca în viitor să vrea să studieze arhitectura. O altă activitate îndrăgită este lectura, cărțile ei preferate fiind cele inspirate din povești reale.

Pentru Evaluarea Națională, Andreea a lucrat la clasă pe profesoarele Tatiana Bercariu (limba română) și Mihaela Giurcă (matematică).

 

Alexandra Monica Cazan - Școala Gimnazială "Ion Băncilă"

 

Alexandra ne-a povestit că mare i-a fost bucuria când în dreptul numelui ei a văzut media 10.

“Înainte de proba la română am avut foarte multe emoții, pentru că sunt foarte exigentă cu mine. La matematica nu m-am stresat așa tare, pentru că am îndrăgit-o încă din clasa a V-a și într-un fel mă așteptam să iau nota maximă. Dar înainte de proba la limba română am dormit două ore. Atât de mari au fost emoțiile. Dar a fost bine! Am plâns de bucurie când am văzut rezultatele”, ne-a povestit Alexandra.

Adolescenta a avut un an școlar plin, aceasta ducând o “luptă” pe două fronturi: Evaluarea Națională și admiterea la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza, unde a reușit să intre a treia pe listă.

"Ăsta e visul meu! Dacă îți dorești ceva cu adevărat nu contează că trebuie să te trezești la 6 dimineața, că te dor picioarele de la bocanci sau că îți e cămașa puțin mai mare. Eu vreau să simt toate astea, vreau să mă educ singură, vreau să să cresc! Mi se pare că la orice liceu ai ajunge poți să faci performanță dacă îți dedici timp. Contează să nu bagi în seamă influențele negative. Cred că asta e cel mai greu la vârsta asta”, susține Alexandra.

Trebuie precizat că adolescenta a învățat la clasă cu prof. Silvia Terpan - limba română și Daniela Cerchez - matematică. Alexandra spune că după liceu vrea să rămână tot în Armată, însă este interesată de o facultate în străinătate.

 

Andreea Bianca Drăgulin – Școala Gimnazială “I. L. Caragiale”

 

După ce a obținut note de 10 la simularea națională din luna martie, Andreea a repetat performanța și la examen. Adolescenta a studiat la clasă cu profesoara de limba română Mihaela Budur, iar la matematică cu prof. Aurora Valea.

“M-am pregătit foarte mult acasă. Nu am făcut nicio meditație cu vreun profesor sau ceva de genul. Pur și simplu am lucrat din culegeri, am făcut multe teste și mi-a plăcut să învăț. Nu a trebuit să stea mama cu gura pe mine să învăț pentru examen”, ne-a declarat aceasta.

Tot din plăcere a învățat și pe parcursul gimnaziului. În primii doi ani a fost atrasă de română, câștigând premii la concursuri, dar spre final matematica a “câștigat teren” în topul materiilor preferate. Însă Andreea spune că nu mediile de 10 sau premiile la concursuri îi vor rămâne întipărite în minte din gimnaziu, ci amintiri cu colegii ei.

Adolescenta a ales să meargă la Științele Naturii, la Colegiul “Murgoci”, și a are și un sfat pentru elevii care anul viitor vor susține Evaluarea Națională: “Să se pregătească din timp. Nu să învețe cu două zile înaintea examenului!”.

 

Rareș Georgian Mihalcea Școala Gimnazială ‘Ion Creangă

 

Anul școlar 2018-2019 a însemnat performanță după performanță pentru Rareș. Acesta a reprezentat Brăila la trei olimpiade naționale, a absolvit gimnaziul cu 10, având din clasa a V-a și până într-a VIII-a doar note de 10, totul culminând cu media maximă la Evaluarea Națională.

“Evident că mi-am dorit note mari, dar după ce s-a terminat proba la matematică eu am ieșit fericit din examen că am scăpat de stres. Iar acum că am trecut prin această experiență pot spune că este un examen ușor pentru cineva care merge la școală și se ține de treabă. Da, nu e ușor să iei 10, dar note mari se pot lua dacă ești atent la școală”, ne-a spus Rareș.

Deși adolescentul a participat anul acesta la olimpiadele de matematică, fizică și geografie (mențiune MEN) și practic mai tot semestrul al doilea a fost ocupat cu pregătirea pentru aceste competeții, acum susține că și-a făcut timp să învețe și pentru examen, dar și să se distreze.

La liceu acesta a ales specializarea matematică-informatică din cadrul Colegiului “Bălcescu”, locul unde vrea să continue să facă performanță la matematică și fizică. La Școala “Ion Creangă”, Rareș a fost îndrumat de prof. Carmen Vlad (română) și prof. Victor Buzea (matematică).

 

Dina Elena Stănică - Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”

 

Elena a trăit intens emoțiile Evaluării Națională. S-a pregătit mult pentru acest examen și și-a dorit ca lucrul acesta să se reflecte în rezultatele finale.

“Nu pot să zic că a fost foarte dificil. Contează doar să te pregătești din timp și să îți gestionezi emoțiile când primești foaia aceea pentru că s-ar putea să greșești din neatenție. Emoțiile sunt mari pentru că sunt foarte multe subiectele, nu știi ce o să îți pice, nu știi dacă o să fie ceva ce îți place... Eu mă așteptam la o notă peste 9,50 și când am văzut că e 10 m-am bucurat foarte tare”, ne-a declarat aceasta.

În gimnaziu, Elena s-a remarcat prin rezultatele obținute la olimpiade și concursuri, fiind premiată la limba română, lectură, biologie sau concursul de chimie “Raluca Ripan”. Acum, este pregătită pentru o nouă provocare: liceul. Îndrăgostită de biologie și atrasă de chimie, aceasta vrea să studieze Științele Naturii la Colegiul “Murgoci”. Elena a învățat la clasă cu prof. Marioara Bălan (română) și Ciprian Ștefănescu (matematică), la care se adaugă ajutorul primit de la părinții ei care sunt tot cadre didactice.

 

Bianca VladColegiul Național “Ana Aslan”

 

Bianca încheie și ea gimnaziul în cel mai frumos mod posibil: media 10 la Evaluarea Națională, media generală 10 în clasele V-VIII.

Știam că trebuie să fiu atentă la examen pentru că, de obicei, greșelile vin la părțile ușoare, nu neaparat la exercițiile grele. Mă așteptam la o notă mare, nu știam dacă va fi chiar 10, dar la cum calculasem eu după bareme și la cât de mult am lucrat speram să fie 10”, ne-a spus adolescenta.

Pasionată de matematică, adolescenta vrea să studieze “regina științelor exacte” la Colegiul “Murgoci”, specializarea aleasă de ea fiind matematică-informatică.

Deși este o elevă de 10, Bianca susține că notele nu demonstrează întotdeuna abilitățile unui elev. “Notele sunt importante pentru că lucrezi pentru ele, dar nu întotdeauna reflectă ceea ce știi. Poate ești bun pe o anumită materie și dacă la alta disciplină ai note mai mici nu înseamnă că nu ești inteligent”, este de părere aceasta.

Trebuie precizat că Bianca a studiat la clasă cu prof. Alina Șerbu (română) prof. Manuela Diaconescu (matematică).

 

Irina Beliciu - Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”

 

Irina a trăit emoțiile examenului până în ultima zi, adică până în ziua în care s-au afișat notele finale. Inițial, adolescenta obținuse nota 8,95 la limba română, a făcut contestația, iar după recorectare a primit nota corectă: 10.

“Mă bucur de acest rezultat, dar nu mă simt superioară față de colegii mei pentru că toți au muncit la fel de mult. Eu doar am fost puțin mai atentă și puțin mai inspirată în abordarea subiectelor. Acum că am trecut prin această testare mi se pare că Evaluarea Națională e un examen de nivel mediu la care toți copiii ar trebui să ia note mari numai că din cauza emoțiilor și a neatenției se fac greșeli”, susține Irina.

Pe parcursul gimnaziului aceasta participat la olimpade și concursuri, însă spune că nu a stat numai “cu nasul în carte”, având mereu grijă să își dedice timp și pasiunilor: muzica și desenul. La liceu va rămâne la “Murgoci”, la clasa de matematică-informatică bilingv engleză, unde va fi colegă cu Andreea Câmpean, cea care i-a fost colegă de bancă în gimnaziu. Irina a fost pregătită la clasă de prof. Tatiana Bercariu (limba română) și prof. Mihaela Giurcă (matematică).

Cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei îi felicită pentru reușită și le urează mult succes la liceu!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro