Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cea mai ruşinoasă lecţie de Justiţie

Joi seara, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a reuşit să-mi demonstreze câtă dreptate am avut în urmă cu doar câteva zile, când vă spuneam că festivalul inculpaţilor care încearcă să se descotorosească de şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie se va finaliza cu reinstaurarea partidului unic sau cu ieşiri în stradă. Prin slalomul făcut printre cuvinte de lemn, prin bătaia de joc faţă de jurnaliştii prezenţi la eveniment şi faţă de privitorii la televizor în timp ce prezenta raportul prin care a “condamnat-o” pe Laura Codruţa Kovesi, Tudorel Toader a dovedit încă o dată, dacă mai era cazul, că nu este altceva decât sluga credincioasă a lui Dragnea.

Prin propunerea de revocare a procurorului şef al DNA şi executarea sa în direct, sub comanda politică a penalilor pe care îi susţine, ministrul Justiţiei, plin de sudoare şi de penibil, ne-a predat, la o oră de maximă audienţă, lecţia pumnului în gură pentru jurnalişti şi lecţia de prostituţie a Justiţiei în faţa guvernanţilor penali din România. Cel care se laudă că a predat Dreptul la Universitate, cel care a împărţit dreptatea ca magistrat, ca profesor de drept şi ca ministru al Justiţiei, s-a prostituat în faţa întregii ţări, a făcut sluj şi temenele sub bocancii Puterii şi a trădat Dreptatea, a înclinat balanţa Justiţiei, apărându-i într-un mod jenant, zeci de minute în şir, pe infractori.

După ce i s-a ordonat “Tudorele, fă ceva”şi a fost chemat din Japonia să ţină isonul bocitoarelor pesediste, ministrul Justiţiei s-a umplut de ridicol şi de broboane de sudoare în faţa microfoanelor, i s-a uscat gâtul din cauza chichiţelor avocăţeşti pe care a fost nevoit să le găsească şi să le invoce, şi-a stins setea de putere bând pahar după pahar cu apă şi nu a fost în stare să se abată cu un singur cuvânt de la raportul gata-ticluit de către guvernanţii infractori.

Sincer vorbind, privind şi ascultând circul politic, am avut momente când îmi era milă de săracul ministru al Justiţiei, care a fost nevoit să joace rolul principal. Dar, cum să te învârţi în jurul cozii minute în şir şi să nu fii în stare să răspunzi decât la o singură întrebare adresată de jurnaliştii care erau acolo? Cum să citeşti atâtea aberaţii şi să nu ţi se poticnească limba când bifezi cele 20 de puncte jalonate de alţii? Cum să pui botul în slujba Puterii şi să dai adevărul pe minciună? Servil şi cu coloana vertebrală fracturată de comanda politică, Tudorel Toader ne-a predat cea mai ruşinoasă lecţie a Justiţiei. Şi-a lepădat roba Adevărului şi a servit interesele politice ale celor care l-au înscăunat ministru.

Un ministru al Ruşinii, care nu acceptă dialogul cu presa, un ministru al neputinţei, care a trădat Justiţia şi a prostituat Dreptul, un ministru care nu a reuşit să susţină cu probe un discurs ticluit de guvernanţii penali.

În 20 de puncte din raportul prin care a demarat procedurile de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi şi aproape o oră şi jumătate de ignorare a presei, de refuz al dialogului şi de susţinere a partidului de guvernământ, Tudorel Toader a făcut ce i s-a cerut. A reuşit, în momentul de aşa-zisă glorie, să se umple de penibil şi de ridicol, înclinând balanţa Justiţiei la cheremul infractorilor. Ruşine, domnule ministru! Nu ştiu alţii ce cred, dar, pentru lecţia pe care ne-aţi predat-o, lecţia pumnului în gură pentru jurnalişti şi de prostituţie a Justiţiei, personal, vă cer demisia!

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii