Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cea mai mare unitate militară a Brăilei are, oficial, un nou comandant

• colonelul Vasile Ionescu a asigurat, începând din octombrie 2017, interimatul în această funcţie, după ce fostul comandant, generalul Gheorghe Soare, a fost numit locţiitor de comandant al Diviziei 2 Infanterie “Getica” Buzău • ceremonia de numire în funcţie a colonelului Ionescu s-a desfăşurat ieri, la sediul comandamentului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”

 

După mai bine de un an în care a asigurat interimatul pe funcţie, colonelul Vasile  Ionescu a fost numit, ieri, oficial, la comanda Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, implicit a Garnizoanei Brăila. Ceremonia de numire s-a desfăşurat, începând cu ora 12.00, la sediul comendamentului Brigăzii 10 Geniu în prezenţa reprezentanţilor eşaloanelor superioare, a Înalt Prea Sfinţiei Sale dr. Casian Crăciun, arhiepiscop al Dunării de Jos, a autorităţilor publice locale, a şefilor structurilor din sistemul naţional de apărare şi ordine publică din garnizoană. Au fost prezente şi cadre militare în rezervă, care au activat la marea unitate de geniu din Garnizoana Brăila.

Activitatea a început cu primirea onorului şi a raportului de către reprezentantul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general maior Dorin Blaiu. S-a dat citire ordinului de numire a colonelului Vasile Ionescu în funcţia de comandant al Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”, după care au luat cuvântul generalul Blaiu, care a transmis mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre cu acest prilej, ÎPS Casian Crăciun, care a binecuvântat activitatea şi l-a felicitat pe noul comandant, dar şi colonelul Vasile Ionescu, care a adus mulţumiri tuturor subordonaţilor şi colaboratorilor pentru sprijinul acordat de-a lungul carierei.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea marii unităţi sub comanda colonelului Vasile Ionescu, în faţa întregii asistenţe.

Colonelul Vasile Ionescu a preluat efectiv comanda celei mai mari unităţi a garnizoanei noastre, Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, în octombrie 2017, la scurt timp după ce fostul comandant, generalul de brigadă Gheorghe Soare a fost numit în funcţia de locţiitor de comandant al Diviziei 2 Infanterie “Getica” Buzău.

Colonelul Ionescu s-a născut în 1965, în Piteşti, judeţul Argeş. Este căsătorit şi are un copil. A absolvit în 1986 Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate “Panait Donici”, arma Geniu, iar pe parcursul carierei a urmat numeroase cursuri de perfecţionare. În perioada 2006 - 2010, a fost comandantul Batalionului 72 Geniu “Matei Basarab”, din 2010 până în 2015 a fost şef de birou în cadrul Direcţiei Operaţii din Statul Major General, iar din 2015 a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.
Categorie articol: 

Comentarii