Mergi la conţinutul principal

Cea mai mare seră de flori din lume

Având o suprafaţă de 1.28 hectare, sera de flori care face parte din ansamblul Grădinile din Golf, din Singapore, supranumită şi Domul Florilor, este acoperită în întregime cu sticlă, potrivit Guinness Book of World Records 2015.
Domul Fflorilor are o înălţime de 38 de metri şi a fost construită cu scopul de a conserva acelor plante care sunt cel mai grav afectate de schimbările climatice din ultimii ani. În cele şapte grădini amenajate în interiorul serei, sunt reproduse diverse tipuri de climă, specifice plantelor din bazinul mediteranean, din sud-vestul Australiei, din Africa de Sud, din America de Sud şi din America de Nord.
O altă seră impresionantă, aflată tot în cadrul ansamblului Grădinile din Golf, este Cloud Forest sau Pădurea din Nori.
Acoperind doar o suprafaţă de doi acri, în această seră sunt create condiţiile de umezeală şi climat rece ce se găsesc în regiunile muntoase tropicale, aflate între 1.000 şi 3.000 de metri deasupra nivelului mării.

O structură specială

Aici a fost construit un munte artificial cu o înălţime de 42 de metri, acoperit cu vegetaţie specifică pădurilor tropicale şi din vârful căruia curge o cascadă de 35 m.
Structura imensei sere a fost gândită astfel încât să satisfacă cerinţele speciale ale plantelor. Astfel, rezistenţa celor două corpuri - Domul Florilor şi Cloud Forest - este asigurată prin intermediul unei cochilii duble. La interior, aceasta este formată dintr-un caroiaj neregulat de grinzi metalice, care susţine sticla şi propria greutate, iar încărcările laterale sunt preluate de un sistem de arce, informează agerpres.ro, citând presa de specialitate.
Arcele împreună cu caroiajul formează un sistem ingenios de rezistenţă tridimensional, care poate rezista chiar şi în faţa forţei unui taifun.
Geamul special permite să treacă 64% din lumina disponibilă şi admite numai 38% din energia solară. În Domul Florilor este nevoie de o atmosferă mai uscată, în timp ce în Pădurea din Nori aerul are o umiditate crescută.
Serele beneficiază de ventilaţie naturală, apa de ploaie este colectată şi folosită la irigaţii, iar resturile vegetale sunt arse de un boiler cu biomasă, generând, astfel, energie.
La Festivalul Mondial de Arhitectură din 2012, Grădinile din Golf au fost desemnate construcţia anului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro