Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cea mai mare minciună

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă a fost la Bruxelles, ca să lămurească lucrurile în privinţa situaţiei din România. Iar întâlnirea cu eurodeputaţii din grupul socialiştilor şi democraţilor (din care PSD face parte) a fost decisivă în acest sens. Nu doar că premierul şi-a etalat din nou slaba capacitate intelectuală, declarând că jandarmeriţa “a fost bătută cu bestialitate de protestanţi”, dar i-a minţit în faţă pe deputaţii europeni, semn că a învăţat ceva de la adevăratul şef al Guvernului, infractorul Liviu Dragnea. Apoi a fugit de reporterii televiziunilor străine, ignorându-i minute bune, fără să dea vreo declaraţie – nu că ar fi ştiut ce să declare.

Despre gradul de inteligenţă al premierului ne lămurisem de mult. La fiecare ieşire publică, pur şi simplu se face de râs. Nu ştie să vorbească nicidecum corect în română, oricât de mult s-ar strădui sau oricâte scuze şi-ar căuta (că e presiune asupra ei, că sunt doar greşeli pe fondul emoţiilor etc). Când declari că participaţii la un protest sunt “protestanţi”, lucrurile sunt clare. Este cel mai jenant premier al lumii civilizate, un dezastru pentru imaginea României, a clasei politice româneşti şi a tuturor românilor în general. Dacă acest exemplar rămâne premier al ţării pe perioada în care România va avea preşedinţia UE, vom fi de râsul lumii. Ne vom face pur şi simplu de rahat în faţa tuturor.

Cu toate acestea, Viorica Vasilica Dăncilă ştie să mintă. Curat, direct, fără să clipească. N-a avut nicio jenă în a susţine că PSD nu se implică în referendumul de pe 6-7 octombrie, deşi PSD o face fără să se ascundă. N-a tresărit când a afirmat, la întâlnirea cu eurodeputaţii „verzi”, că la mitingul din 10 august bănuieşte că ar fi participat „drogaţi aduşi din afară” şi că pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a demis-o Iohannis, nicidecum Guvernul PSD-ALDE, prin Tudorel Toader, Preşedintele fiind obligat practic de CCR să pună în aplicare decizia ministrului Justiţiei. Nici n-a respirat când a vorbit despre „bestialitatea” cu care a fost bătută jandarmeriţa care a plecat de fapt pe picioarele ei din Piaţă.

Evident, Liviu Dragnea, infractorul şef, se declara ieri mulţumit de prestaţia premierului la Bruxelles. Mai mult, Dragnea crede „că majoritatea celor cu care s-a întâlnit au înţeles totuşi că în România adevărul este altul decât cel care e prins în toate materialele mincinoase şi manipulatoare din ultima perioadă, care au fost transmise în permanenţă în Parlamentul European”. Adică Dragnea, ca şi Tăriceanu, crede sau vrea să creadă că oficialii de la Bruxelles sunt la fel de uşor de prostit precum electoratul PSD captiv televiziunilor de casă ale partidului. Liderul PSD crede că la Bruxelles se înghite orice gogoaşă lansată de PSD, prin intermediul agramatei Dăncilă, şi că acolo propaganda de partid prinde ca pe meleagurile noastre.

De fapt, pe Dragnea nici nu-l interesează ce cred oficialii de la Bruxelles sau eurodeputaţii din grupul din care PSD face (încă) parte. Asta este cea mai mare minicună: că Dragnea ar da doi bani pe părerea cuiva de la UE sau din ţară. Îl interesează doar propria persoană. Iar pentru asta este dispus să sacrifice orice: un premier, o ţară, o naţie.
Categorie articol: 

Comentarii