Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cea mai cunoscuta politista din Afganistan, asasinata de talibani

Malalai Kakar, cea mai cunoscuta politista din Afganistan, a fost asasinata duminica dimineata de talibani in fata locuintei sale din Kandahar, in sudul Afganistanului, a anuntat o sursa oficiala, relateaza AFP.
"Malalai Kakar a fost tinta focurilor unor barbati inarmati in aceasta dimineata, intre 07.00 si 08.00, in fata locuintei sale, in timp ce pleca la serviciu. Ea a murit pe loc, iar fiul ei a fost ranit", a declarat Zalmay Ayoobi, purtator de cuvint al Guvernului de la Kandahar.
Un medic de la spitalul Mirwais, din Kandahar, a confirmat ca trupul acesteia a fost transportat la morga institutiei.
"A fost impuscata in cap. Fiul sau a fost ranit grav si este in coma", a adaugat el.
Un purtator de cuvint al talibanilor a revendicat acest asasinat. "Malalai Kaakr era una dintre tintele noastre iar astazi am reusit sa o eliminam", a declarat, prin telefon, Yousuf Ahmadi.
Malalai Kakar, in virsta de aproape 40 de ani, avea sase copii. Avea gradul de capitan si conducea departamentul de crime impotriva femeilor din cadrul politiei din Kandahar, cel mai mare oras din sudul tarii si fief al talibanilor, care o amenintasera in repetate rinduri.
Fiica si sora de politist, lucrind in politie de la sfirsitul anilor '80, Malalai Kakar a parasit tara cind talibanii au ajuns la putere, care interzisesera femeilor sa munceasca, revenind in functie dupa caderea regimului acestora la sfirsitul lui 2001.
Malalai Kakar a facut obiectul a numeroase articole din presa afgana si internationala.
"Era prima femeie care s-a angajat in cadrul politiei din Kandahar dupa indepartarea talibanilor. Malalai era foarte respectata la Kandahar, se stia ca era foarte curajoasa", a declarat o sursa a politiei din Kandahar, care a cerut anonimatul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii