Mergi la conţinutul principal

Ce trebuie să știți despre hrănirea bebelușilor cu biberonul

Hrănirea cu biberonul a parcurs un drum lung într-un interval de timp relativ scurt. Înainte de Revoluția Industrială, dacă un bebeluș nu era alăptat la sân, i se oferea lapte cu lingurița sau prin intermediul unui corn de vacă, cu o piele de căprioară pe post de tetină!

 

Cu 250 de ani în urmă, acum avem de unde alege între biberoane, tetine, formule și accesorii. Uneori, opțiunile pot fi copleșitoare. Poate fi greu să știți când ar trebui să vă hrăniți copilul, cât de des sau cât de mult lapte.

Hrănirea cu biberonul vs. alăptarea la sân

Modul în care alegeți să vă hrăniți copilul este o decizie personală, însă înțelegem că subiectul alimentației poate fi foarte emoționant pentru mulți. Mesajul că „sânul este cel mai bun" îi poate face pe cei care hrănesc cu biberonul Philips Avent să simtă o serie de emoții. 

 

Cu toate acestea, cifrele furnizate de UNICEF arată că majoritatea bebelușilor vor fi hrăniți cu biberonul la un moment dat. Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive.

 

  • Alegerea personală
  • Motive medicale - pentru mamă sau copil
  • Lipsa de sprijin
  • Dorința ca partenerul sau familia să se implice în hrănire
  • Întoarcerea la muncă sau la studii

 

Este alegerea dumneavoastră să decideți ce este mai bine pentru dumneavoastră și pentru copilul dumneavoastră. Sprijinim toți părinții și opțiunile lor, indiferent dacă este vorba de alimentația cu biberonul, la sân sau de o alimentație combinată.

 

Când vine vorba de hrănirea cu biberonul, există câteva lucruri de care veți avea cu siguranță nevoie.

Sticle

Din plastic sau din sticlă, forma și dimensiunea depind de dvs., de bugetul dvs. și de preferințele dvs. personale. Mulți părinți încearcă mai multe tipuri diferite de biberoane până când îl găsesc pe cel care se potrivește cel mai bine copilului lor.

 

Așadar, este posibil să doriți să cumpărați doar unul sau două biberoane Philips Avent înainte de a vă angaja și de a cumpăra mai multe.

Tetine

Adesea, acestea vin cu debite diferite, din nou există o mulțime de tipuri diferite din care puteți alege.

 

De obicei, bebelușilor nou-născuți li se recomandă să înceapă cu o tetină cu debit lent. Pentru bebelușii alăptați la sân, poate fi nevoie de încercări și erori pentru a afla care este cel mai bun debit pentru a o găsi pe cea care imită cel mai bine alăptarea.

 

Dacă observați că copilul dumneavoastră se agită la biberon, că îi ia mult mai mult timp pentru a termina de mâncat, că adoarme când se hrănește sau că tetina este aspirată în biberon, atunci acestea indică faptul că trebuie să schimbați dimensiunea tetinei Philips Avent pentru a permite un flux mai rapid de lapte.

Peria pentru biberon

Una dintre cele mai mari probleme legate de hrănirea cu biberonul este că bebelușii au probleme la stomac din cauza echipamentului necurățat sau nesterilizat. O perie pentru biberon vă ajută să intrați în acele locuri incomode pentru a vă asigura că totul este curat și curat.

Sterilizarea echipamentului

Se recomandă sterilizarea biberoanelor și a tetinelor Philips Avent cel puțin în primele 12 luni pentru a evita infecțiile. Există diferite moduri de a steriliza biberoanele și tetinele. Acestea sunt:

 

  • Soluție sterilizatoare cu apă rece
  • Sterilizarea cu abur
  • Fierbere
  • Sterilizarea cu UV

 

Asigurați-vă că biberoanele și tetinele sunt spălate în apă caldă cu detergent de vase, apoi clătite înainte de a le steriliza.

 

Există mult mai multe accesorii, de la încălzitoare de biberon, flacoane de călătorie, aparate de pregătit biberoane și multe altele, dar toate acestea sunt la latitudinea dumneavoastră, ca părinte, să decideți ce este necesar și ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

Introducerea unui biberon

Dacă alăptați la sân, atunci este recomandat să așteptați 4-6 săptămâni înainte de a introduce un biberon pentru a vă asigura că alăptarea este bine stabilită. Acest lucru poate ajuta la evitarea confuziei mamelonului sau a respingerii sânului de către copii.

 

Nou-născuții au un reflex de supt puternic, așa că, dacă doriți să introduceți un biberon Philips Avent, încercați să faceți acest lucru în primele 12 săptămâni.

 

Dacă folosiți lapte praf pentru a hrăni cu biberonul, alegeți o oră constantă în fiecare zi, astfel încât organismul dumneavoastră să se obișnuiască să nu mai fie nevoit să producă lapte pentru acea masă. Ar trebui să îi ia corpului dvs. aproximativ o săptămână pentru a se obișnui cu acest lucru.

 

Dacă folosiți lapte matern exprimat, atunci păstrați aceeași oră pentru hrănirea cu biberonul în fiecare zi și, după ce v-ați hrănit copilul, exprimați laptele matern pentru biberonul de mâine.

 

Dacă hrăniți la cerere (hrăniți atunci când bebelușul dumneavoastră vă anunță că îi este foame, mai degrabă decât să îl hrăniți după un program), încercați să alegeți o oră pentru biberon care să fie destul de constantă în fiecare zi. Aceasta poate fi alimentația de la culcare sau o alimentație de noapte, dacă faceți una.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro