Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce se intimpla, nu se intimpla chiar nimic?

Revolta elevilor de la Colegiul "Murgoci" s-a incheiat pe cale naturala, dupa ce s-a fisiit incet, dar sigur. Cei citiva pusti care au avut curaj sa le adreseze conducatorilor liceului un sincer "Bai, tarani cocliti ce sinteti, nu mai inchideti, ma, portile, nu vedeti ce naspa sinteti!?", asadar acesti citiva pusti s-au lasat intre timp la mina lor. E drept, nici nu aveau alte optiuni. Ce sa faca altceva? Sa scrie pin' la lo'comanda pe subiectul asta, in "Obiectiv junior"? Era o solutie, dar nu pe termen lung. In plus, au vazut ca pina si colegi de-ai lor, in loc sa le tina palma, sa le faca galerie, s-au dat cu ursul, ca sa zic asa. E, si-atunci cind vezi ca esti din ce in ce mai singur pe cimpul de lupta, ce faci? Pai, daca nu esti samurai (si sigur nu esti), atunci te predai, capitulezi, depui armele.
In urma scandalului iscat in "Murgoci" acum o luna, parca, nu s-a intimplat mare lucru, in afara de faptul ca directoarea liceului a demisionat. Portile au ramas la fel de inchise pe dinauntru, iar elevii stau in continuare ca puscariasii, asteptind ora 14.00 (sau 15.00, in unele cazuri), moment care coincide cu iesirea din spatele gratiilor, cu mult asteptata eliberare.
Ce au invatat pustii din toata aceasta lupta? Habar n-am, caci nu i-am intrebat. In schimb, m-am intrebat pe mine ce au invatat pustii din istoria cu portile ferecate ale liceului? Pai, eu cred ca au primit o lectie de care se vor lovi destul de des de-a lungul vietii, si anume ca e dreptul tau sa strigi, sa faci galagie, sa vrei sa schimbi ceva, caci oricum nu te va baga nici dracu' in seama. Asa patesti si cu seful, si cu autoritatile si cu patronii de intreprinderi. Sistemul are o extraordinara capacitate de conservare, de a se apara in fata pericolelor ce vin din exterior, astfel ca doar o data la 50-60 de ani el poate fi rasturnat prin revolutii si alte lovituri de stat.
Este bine ca pustii de la "Murgoci" au luat-o in freza! Nu, pe bune, bre, da-le dracu' de porti inchise, ca nu despre asta este vorba acum. Important este ca au simtit cum este sa pierzi, sa ti se rida in fata, sa ai dreptate si sa nu poti face nimic, sa vezi cum vinovatii scapa basma curata etc. Asta inseamna Romania, bai, pustilor, si e bine sa stiti cum se joaca pe-aici. Stiti cum se spune: din infringeri inveti cum sa cistigi. Poate ca aceasta experienta incheiata nasol vor intelege cum trebuie sa lupti cu sistemul romanesc, asta, bineinteles, in cazul in care nu se gindesc sa emigreze.
Hai, bafta, fratilor, si ne mai auzim/citim, ok?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii