Mergi la conţinutul principal

Ce puteți găti cu cafea: 3 rețete unice

Data viitoare când cumpărați boabe sau capsule de cafea, gândiți-vă în afara ceștii - există multe alte rețete gustoase pe care le puteți face. Chiar și persoanelor cărora nu le place să bea cafea se pot bucura în continuare de ele. Gusturile bogate și variate pe care le puteți obține din boabe de diferite origini fac cafeaua un ingredient aromat. Încercați aceste rețete pentru a începe să gătiți cu cafea.

Se poate găti cu cafea?

Da, puteți folosi cafea în orice formă - de la cafea boabe, râșnită sau chiar capsule Dolce Gusto de cafea - pentru a face rețete pentru fiecare masă a zilei. Și nu, nu toate rețetele de cafea sunt băuturi dulci.

 

Boabele de cafea au o aromă naturală îndrăzneață, amară, care sporește aroma cărnii roșii și a celei de porc. Când gătiți cu cafea, majoritatea rețetelor necesită cafea tare. Folosiți de două ori mai multe boabe pentru a prepara cafeaua cu dublă tărie pentru rețete și, cu excepția cazului în care instrucțiunile specifică cafeaua fierbinte, lăsați preparatul să se răcească la temperatura camerei înainte de a o folosi în rețetele dvs.

 

Deoarece sunt disponibile atât cafele simple, cât și aromate, pe care ar trebui le alegeți pentru rețete? Răspunsul depinde de dvs., dar ar trebui să vă limitați la tipuri de cafea fără aromă pentru mâncăruri sărate. Rețetele de deserturi cu cafea au mai multă flexibilitate în varietatea de cafea pe care o folosiți. Desigur, dacă utilizați cafele aromate, alegeți un profil de gust care să corespundă felului de mâncare pe care îl pregătiți.

 

Iată 3 exemple de mese, gustări și delicatese pe care le puteți face folosind cafea.

1. Unt de cafea

Dacă nu v-ați gândit niciodată că puteți face unt de casă, gândiți-vă din nou. Nu numai că untul este ușor de bătut cu un robot de bucătărie, dar vă oferă mai mult control asupra ingredientelor dacă îl faceți de la zero. Folosiți zaț de cafea aromatizat pentru a schimba produsul final în funcție de gusturile și stilul dvs. de viață.

 

Puteți folosi untul de cafea îndulcit ca un condiment pentru micul dejun. Încercați să-l întindeți pe pâine prăjită, să aromatizați clătitele sau amestecați o lingură în fulgi de ovăz. Vă veți bucura de cafeaua de dimineață și micul dejun, în același fel de mâncare.

 

Spre deosebire de alte rețete de unt care încep cu unt nesărat, aceasta folosește smântână pentru a crea unt de casă cu cafea măcinată fin. Dacă nu aveți timp sau echipamente pentru a face unt de casă, totuși, nu ezitați să adaptați rețeta amestecând cafea măcinată fin în unt nesărat și adăugând zahăr și sare după gust. Începând cu untul nesărat, este mai ușor să ajustați rețeta la o aromă dulce sau sărată, în funcție de preferințe.

 

Utilizările pentru untul de cafea sunt la fel de variate ca cele pentru untul simplu. Faceți unt de casă și experimentați cu el pentru a descoperi utilizările dvs. preferate pentru acesta.

2. Friptură de vită cu cafea

Ingredientul secret pentru sosurile îndrăznețe, de culoare închisă, este cafeaua tare. Această rețetă de friptură de vită implică marinarea fripturii în cafea. După ce ați gătit carnea, faceți un sos bogat, cu infuzie de cafea, pentru a-l servi deasupra fripturii și piureului de cartofi.

 

Deoarece multe dintre ingredientele din această rețetă sunt similare cu cele din majoritatea rețetelor de friptură, adăugarea de cafea nu va schimba dramatic cina preferată a familiei dvs. De fapt, ați putea aprecia aroma suplimentară a cafelei, care completează caracteristicile cărnii de vită, mai degrabă decât să le copleșească.

3. Morcovi copți pe boabe de cafea

Coacerea morcovilor eliberează încet zaharurile naturale, făcându-i mai atrăgători pentru toate palatele. Deși multe persoane știu deja despre gătitul încet al morcovilor, puține au făcut-o cu boabe de cafea.

 

Da, puteți folosi boabe întregi de cafea ca suprafață de gătit. Așa cum somonul gătit pe o scândură de cedru dezvoltă un gust distinctiv din lemn, morcovii gătiți deasupra boabelor de cafea absorb o aromă de cafea.

 

Acest fel de mâncare necesită o gătire lungă și lentă la foc mic, făcându-l un însoțitor ideal pentru alte feluri de mâncare gătite lent, cum ar fi friptura de vită cu cafea. Morcovii moi, gustoși, cu o notă de aromă de cafea, vă vor răsplăti pentru răbdare.

 

Deoarece acești morcovi se gătesc la foc atât de mic, nu trebuie să îi urmăriți în timp ce se coc. Este o rețetă pe care o puteți pune la cuptor și să uitați de ea până când temporizatorul se stinge, în două-trei ore.

 

Veți dori să utilizați o cafea  de la emag foarte aromată pentru această rețetă. Cu cât cafeaua este mai aromată, cu atât va oferi mai mult gust morcovilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro