Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce măsuri are în vedere Comisia Europeană pentru a veni, în regim de urgenţă şi în mod concret, în sprijinul cetăţenilor europeni afectaţi de sărăcie şi excludere socială?

• europarlamentarul Mihai Tudose, fost premier al României, s-a adresat în scris Comisiei Europene după ce a fost dat publicităţii zilele trecute raportul Eurostat, conform căruia 31,2% din populaţia României prezintă risc de sărăcie şi excludere socială urmare pandemiei

 

Unul din cinci cetăţeni europeni se confruntă, încă dinainte de pandemie, cu riscul sărăciei şi excluderii sociale, conform raportului Eurostat dat publicităţii la 16 octombrie 2020. Mai exact, era vorba despre 92,4 milioane de persoane, media europeană fiind de 21,1%, iar procentele la nivelul statelor membre variază de la 12,5% în Cehia şi 14,4% în Slovenia, la 30% în Grecia, 31,2% în România şi 32,5% în Bulgaria.

Avem, prin centralizarea acestor date pentru anul 2019, un indicator important pentru măsurarea impactului economic şi social al pandemiei. Din acest punct a început dezastrul actual. De aceea, este esenţial să se ţină cont cu prioritate de această stare de fapt în repartiţia fondurilor europene pentru suport economic şi redresare destinate ţărilor Uniunii!

Există, din păcate, numeroase semnale că săracii au devenit şi mai numeroşi şi mai împovăraţi de grija traiului de zi cu zi, în urma crizei cauzate de coronavirus. Aceşti concetăţeni ai noştri au nevoie de sprijinul UE.

Ce măsuri are în vedere Comisia Europeană pentru a veni, în regim de urgenţă şi în mod concret, în sprijinul cetăţenilor europeni afectaţi de sărăcie şi excludere socială?

Mihai TUDOSE

Europarlamentar
Categorie articol: 

Comentarii