Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CE a cheltuit peste 9 milioane de euro pe avioane private, vacanţe de lux, petreceri şi cadouri

Comisarii au călătorit cu limuzine, au stat în hoteluri de cinci stele şi au împărţit cadouri scumpe, inclusiv bijuterii de la Tiffany, în timp ce statele pe care le reprezintă se confruntă cu reduceri bugetare.
Ancheta Biroului de Jurnalism de Investigaţie, ale cărei rezultate au fost publicate de Daily Telegraph, arată că peste 7,5 milioane de euro au fost cheltuiţi pe deplasări ale comisarilor cu avioane private, între 2006 şi 2010.
Zeci de mii de euro au fost cheltuiţi şi pentru cazarea comisarilor în staţiuni de lux din locuri exotice, precum Papua Noua Guinee, Ghana şi Vietnam.
Comisia a mai dat peste 300.000 de euro pentru petreceri, inclusiv un eveniment la Amsterdam, care a costat 75.000 de euro şi care a fost descris ca "o noapte plină de minuni, ca nicio alta", scrie Daily Telegraph.
Cifrele arată şi că preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a cheltuit în septembrie 2009 28.000 de euro pentru un sejur de patru nopţi la hotelul Peninsula din New York.
Ancheta arată şi că membrii CE, alături de familiile lor, au petrecut în 2009 vacanţe în hoteluri de cinci stele din Papua Noua Guinee şi Ghana, plătite de Comisie.
Comisia Europeană a mai plătit 118.000 de euro pentru limuzine care să transporte comisarii de la o întâlnire oficială la alta.
Aceste dezvăluiri intervin la câteva zile după ce Comisia a cerut o creştere a bugetului cu 4,9%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii