Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce blestem pe Bunea Stancu! Putred de bogat, îşi petrece bătrâneţile prin puşcării

Pentru cei mai tineri, care nu au apucat vremurile de glorie ale baronului de Brăila Gheorghe Bunea Stancu (PSD), merită să amintim o expresie dragă acestui personaj: “Să îmi sugeţi ciorapii!”. Bă, ciorapii, da?!

Aşa se adresa Bunea Stancu, pe vremea când era preşedinte suprem al Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, contribuabililor, colegilor de partid, oamenilor de afaceri cu care interacţiona, ziariştilor… Ce să mai, toată Brăila era invitată aproape zilnic să îi sugă ciorapii lui Bunea Stancu.

Grav mi se pare că unii pesedişti, care s-au achitat cu brio de această sarcină, se dau acum fete mari şi ne ţin lecţii despre moralitate, verticalitate şi, în general, despre condiţia omului integru în această societate stăpânită de vulg şi neamprostie.

Iată că în august 2019 se împlinesc 5 ani de când a început sfărşitul pentru Bunea Stancu. După condamnarea aia de 3 ani primită în Dosarul “Mită la PSD” şi bifarea unui binemeritat sejur la puşcărie, pentru Bunea Stancu se anunţă din nou vremuri grele. Fostul baron local brăilean a primit o nouă condamnare de 3 ani de închisoare, cu executare, în Dosarul “Sportul”. Dacă va pierde şi apelul pe care l-a depus la Curtea De Apel Galaţi, Bunea Stancu se va întoarce la puşcărie.

Anul acesta (2019), pe 24 decembrie, Bunea Stancu va împlini vârsta de 64 de ani. Exact vârsta la care oamenii cu bani încep să îşi planifice excursiile în jurul lumii, dacă îi ţine sănătatea, căci portofelul sigur îi ţine.

Asupra lui Bunea Stancu pare însă că s-au abătut blestemele. Şi asta pentru că toate acele milioane de euro care i-au fost atribuite în conturi , pe vremea când era boss la Brăila, nu îI mai folosesc acum la nimic. Sau, mă rog, nu la mare lucru.

În loc să cutreiere lumea, să trimită salutări din Singapore sau Madagascar (ca Radu Mazăre), fostul baron PSD Brăila face naveta la puşcărie. Intră-iese, intră-iese, de zici că-i curier. În ritmul ăsta, Bunea Stancu are toate şansele să se culturalizeze la bătrâneţe. Căci dacă în primul sejur la puşcărie el a fost bibliotecar, la al doilea concediu la ţuhaus el va avansa la statutul de lector, iar în final va ajunge profesor universitar, cu 6 sau (după caz) 9 ani de facultate făcuţi la zi, nu la IDD. (Celula De Bază A Societăţii)
Categorie articol: 

Comentarii