Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Castelul de Apă, un prim pas spre reabilitare

Municipalitatea pregăteşte procesul de expertiză a proiectului de reabilitare a celebrului Castel de Apă din Grădina Publică. Anunţul a fost făcut recent, în cadrul unei conferinţe de presă, de primarul Aurel Simionescu.
"Castelul este în lista de rezerve pe PIDU (Planul de Integrare Dezvoltare Urbană). În funcţie de cum va rămâne, dacă va rămâne o anumită sumă de bani, îl vom introduce, chiar dacă cota noastră de cofinanţare va fi ceva mai mare. Mai este deschisă o linie, care vizează turismul, şi am zis să pregătim şi acolo alternativa de depunere de proiecte, pentru că, dacă va exista această oportunitate, să putem să ne ducem pe ea. De fapt, este un obiectiv turistic şi Castelul, şi am putea face aşa cum am făcut şi cu Canalul colector, pe care l-am avut şi pe Axa 2 din POR (Planul Operaţional Regional) (...) Expertiza o avem, este comandată. Noi, ca să ne putem duce cu un proiect, trebuie să avem DALI, adică studiul pe fezabilitate. Iar ca să avem asta, trebuie să facem expertiza şi acel studiu, iar acel studiu nu poate fi făcut fără o expertiză", a declarat edilul-şef.
Construit de municipalitate în 1912, Castelul a reprezentat una dintre principalele surse de alimentare cu apă a oraşului. Cu trecerea anilor, Castelul de Apă a avut mai multe întrebuinţări, însă cea mai cunoscută destinaţie rămâne restaurantul ce a fost construit în turnul rotitor al clădirii, de unde putea fi admirată priveliştea oraşului.
Categorie articol: 

Comentarii