Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Caritabilii"

"Bianca şi cei 65 de trandafiri" urmărea să strângă o parte consistentă din suma necesară pentru achiziţionarea unei veste de presiune, care să o ajute pe Bianca, o fetiţă de numai cinci ani, bolnavă de fibroză chistică, să respire mai uşor. La cinci ani, Bianca face tratamente câte zece ore pe zi, are nevoie de hrană specială ca să se poată dezvolta normal, de tratamente costisitoare, ca să nu se sufoce. Un copil adorabil, care are nevoie de ajutor. Problemele ei nu au sensibilizat pe nimeni din conducerea Primăriei, cu excepţia primarului Aurel Simionescu, care a trimis o donaţie, şi a arhitectului şef Marian Ion, care a răspuns invitaţiei. Ceilalţi şefi de prin Primărie, directori, şefuleţi, care iau salarii bune şi cheltuie probabil pe mofturile personale într-o săptămână mai mult decât ar fi putut să doneze Biancăi, s-au făcut că plouă. Parlamentarii nici ei nu s-au arătat la evenimentul caritabil, iar şefii de partide nici atât, deşi în organizare a fost implicat un consilier al PSD, Maria Coroş.

Este incredibil cum oameni care au în spate miliarde de lei, nu au dorit să ajute un copil să lupte mai uşor pentru fiecare gură de aer. Dacă cele 350 de persoane care au primit invitaţii le-ar fi onorat, atunci suma necesară ar fi fost aproape strânsă, dar cine să dea doi bani pe comunitate? Politicienii, mari sau mici, nu sunt interesaţi să ajute. Ei vor doar imagine în campania electrorală şi atât. Interesul pentru comunitate?! O vorbă în vânt. Dispreţul pentru binele comunităţii este dovedit şi de modul în care reprezentanţii administraţiei locale sau centrale înţeleg să managerieze actul medical. Practic, dacă sistemul sanitar ar fi fost unul funcţional, Bianca nu ar fi trebuit să ceară nimic. Statul ar fi trebuit să o ajute. Aşa că politicienii sunt de două ori vinovaţi din cauza indiferenţei lor faţă de noi, manifestată în mai multe planuri. În aceste condiţii, ce ar fi de făcut? Politicienii de acum sau alţii vor proceda la fel pentru că în România nu există un obicei al actului caritabil şi o conştiinţă a îndeplinirii obiectivelor promise în campania electorală.
Şi atunci care ar fi soluţia? Cu vorba bună, prea puţini reacţionează, pentru că politica, prin natura ei, selecţionează un anume gen de oameni: rapace, indiferenţi, egoişti, arivişti, de cele mai multe ori frustraţi. Politicienii reacţionează doar când este vorba de imaginea lor publică, care poate să le afecteze direct câştigurile. Ca urmare, propun asociaţiilor care mai îndrăznesc să organizeze asemenea evenimente să facă publice numele celor invitaţi, care nu au dat doi bani. Aşa poate se vor gândi de două ori oamenii politici când vor trata cu indiferenţă un eveniment caritabil. Noi, comunitatea, trebuie să îi determinăm să se poarte altfel, pentru că de la ei putere schimbarea nu va veni în veci.
Categorie articol: 

Comentarii