Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Caraman cel Betivan: "Nu-i adevarat. Eu nu m-am urcat la volan. Cred ca aia cu care am baut m-au carat la masina si m-au asezat pe locul soferului"

Reporter: Bre, ia sufla un pic, ca am impresia ca nici acum nu ti-ai revenit din betie.
Caraman: Fugi, ma, de-acilea, ca a trecut un an jumate de-atunci. Si sa stii ca nici macar nu eram beat in seara aia. Bausem doar vreo doua pahare de vin. Si asta pentru ca am simtit ca-mi vine tochitura inapoi. Asa ca am lasat vinul si m-am apucat de tuica. Nu mult, nu cred ca am terminat o carafa. La plecare am dat noroc si cu niste bere, ca ma cam luase setea de la tuica aia. Bere buna, acidulata, nici prea rece, nici prea calda.
Reporter: Si te-ai urcat la volan apoi.
Caraman: Nu-i adevarat. Eu nu m-am urcat la volan. Cred ca aia cu care am baut m-au carat la masina si m-au asezat pe locul soferului. Ei sint adevaratii responsabili pentru ce avea sa se intimple ulterior. Pai, nu au vazut ca nu deosebesc nici frina de ambreiaj? Cum naiba poti sa lasi pe cineva in aceasta stare sa se aseze in pozitia soferului? Niste oameni rai! Daca mi-as aduce aminte cine naiba sint, cum ii cheama si in care parte a Visaniului locuiesc i-as da pe mina politiei! Mi-au distrus viata! Cred ca erau adversarii mei politici, vorba lui Simionescu.
Reporter: Stiu ca ai vrut sa candidezi pentru un nou mandat, dar ca infractor ce esti nu ti s-a permis.
Caraman: Da, am vrut sa candidez, pentru ca in continuare cred ca sint cel mai bun primar pe care l-ar putea avea vreodata Visaniul. Ce treaba are incidentul din acea seara din 2005 cu calitatile mele de gospodar? A, daca eram angajat ca sofer al primariei, da, eram de acord sa suport consecintele si sa renunt definitiv la mandat. Dar asa? Eu am treaba cu nevoile oamenilor, nu cu condusul Daciei Logan. E mare pacat ca mi-au pus piedica si nu mi-au mai permis sa-mi continui munca in folosul comunitatii. Unii au ris de mine si mi-au zis la una mica ca daca chiar vreau sa fac ceva in folosul comunitatii, atunci sa sap santuri sau sa fac o fintina. Glume proaste, evident!
Reporter: Acum, fostul viceprimar ti-a luat locul.
Caraman: Am vazut. Bravo lui, sa fie sanatos. Nu este vina lui ca a cistigat, ci a celor care nu mi-au permis sa particip. De fapt si de drept, stau si ma intreb acum la modul cit se poate de sincer: pe cine deranja prezenta lui Neagu Caraman, adica eu? Ce grupuri de interese taranesti am deranjat eu? Dar oare ce viespar am stirnit prin politica mea la primarie? Iata doar citeva intrebari la care se va afla raspuns peste 50-60 de ani. Cred cu tarie (fara nici o aluzie la nu stiu ce tarii) ca a fost o conspiratie, pentru ca eu sa fiu eliminat. Ei bine, vreau sa-i anunt pe complotisti ca au reusit. Dar razboiul nu s-a incheiat.
Reporter: Senatorul Simionescu a insinuat ca povestea ta a fost oarecum similara cu cea a lui Moga de la concursul Eurovision.
Caraman: Asa este, domnul senator a avut intotdeauna dreptate. Pai, da, mai, ca daca au vazut ca sunt cel mai tare in sondaje si lumea ma vrea, au zis sa faca tot posibilul sa ma blocheze la mantinela. Cu toate astea, nu cred ca pot fi comparat cu Marius Moga. El a compus foarte multe hit-uri, plus ca interpreteaza live. Pe cind eu, fiind baiat de la tara, bagam mai mult play-back, in sensul ca puneam aceeasi placa atunci cind venea lumea la primarie sa ma intrebe de una-alta. S-au prins vreo doi ca spun mereu aceleasi lucruri, dar nu au avut unde sa ma reclame. M-au facut de ris la circiuma, dar eu nu obisnuiesc sa beau in birtul comunal, asa ca nu mi-a pasat absolut deloc.
Reporter: Ce a fost in capul tau cind ai fugit de la locul accidentului?
Caraman: Ti-am mai zis: vin, tuica si bere. Nu se poate zice ca n-am avut nimic in cap in acele clipe, nu? Dar sincer sa-ti zic, nici nu-mi aduc aminte sa fi fugit. Cred ca doar am plecat de la locul accidentului. Am vrut sa ma dau jos din masina sa-l ajut pe consateanul ala al meu, da' crezi ca am putut? Nu mai zic cum se invirtea volanul cu mine. Si-atunci am zis sa-mi vad de drum, ca daca ma dau jos din masina ramin naibii in strada si da vreun camion peste mine. Cred ca instinctul de conservare m-a facut sa reactionez asa.
Reporter: Pentru o betie ieftina ai dat cu piciorul la toate sutele alea de milioane din primarie.
Caraman: Lasa, ma, nu-ti face tu griji, ca are baiatu' ceva pus deoparte. Stai linistit, ca nu mor eu de sete. Ii las si pe altii sa mai ia loc la masa din primarie. Sa ne rotim intre noi, ca doar oameni sintem cu totii. Actualului primar, Ilie Tupea, nu pot decit sa-i urez succes, sa aiba grija de cetateni si sa nu uite ca daca eu nu ma imbatam in acea seara din 2005 el nu mai ajungea primar acum. Cred ca am sa-l sun zilele astea sa-i zic ca ar fi cazul sa dea si el un pahar de vin, o tuica sau o bere acolo, sa sarbatorim.
Reporter: Si cine va conduce Loganul la plecare?
Caraman: Nu stiu, dam cu banul. Sau nu, mai bine conduc eu, ca deja am experineta. Ma gindesc ca daca el nu a mai condus niciodata beat o sa dea naibii peste vreun consatean. Si asta nu ar fi o problema, dar tare mi-e teama ca o sa-l omoare naibii, iar PSD va trebui sa gaseasca alt candidat care sa cistige la primarie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii