Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Candidatii la statutul de pompier profesionist trec prin focul probelor fizice

Incepind de ieri, candidatii la postul de pompier profesionist trec prin focul probelor fizice. Acestea se desfasoara pe Stadionul Municipal si in poligonul de instructie al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea", pina miine, inclusiv. Pe stadion se face evaluarea pregatirii fizice generale, probele constind in alergare viteza, pe 50 metri, rezistenta, pe 1.000 m, si flexari abdomen, 40 de repetari in cel mult 2 minute.
Mai complicate pentru candidatii care au probleme cu echilibrul, simtul orientarii sau raul de inaltime sint probele ce trebuie parcurse in poligonul de instructie al ISU. Una dintre probe consta in trecerea in fuga peste birna de echilibru, cu incadrare intr-un barem. Tot intr-un timp limitat trebuie sa se incadreze candidatii si la trecerea printr-un spatiu inchis, cu aparat autonom de respirat in spate si cu vizorul obturat. In cadrul acestei probe, trebuie identificate, doar cu ajutorul simtului tactil, patru obiecte asezate in calea candidatului. Mai sint doua probe, care nu necesita incadrarea intr-un barem dar le pot provoca probleme serioase celor ce se tem de inaltime: escaladarea unei scari culisabile, pina la etajul doi al unei cladiri, si urcarea pe autoscara mecanica, inclinata la 30 de grade, pina la etajul trei. Ieri, chiar dupa primele incercari, sapte candidati au fost descalificati, dupa ce au cazut de pe birna de echilibru, iar unul a fost eliminat fiindca s-a sprijinit de balustrada autoscarii mecanice.
ISU "Dunarea" Braila a scos la concurs 213 posturi de subofiteri, servanti si conducatori auto. Pentru acestea concureaza 298 de tineri. Dupa probele fizice, acestia vor avea de trecut examenul scris, ce va consta intr-un test grila cu intrebari din domeniul legislativ, regulamente specifice si cunostinte de specialitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii