Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Candidat la postul de director, eliminat pentru ca a prezentat proiectul contracandidatului

In perioada 20 - 30 noiembrie se desfasoara concursul pentru cele 102 posturi de director si director adjunct vacante in unitatile de invatamint brailene, atit din mediul rural, cit si din mediul urban.
In prima zi de concurs au fost doar doi respinsi din sapte candidati, prof. Elena Jurea de la Colegiul "Murgoci" si Oravia Scarlat de la Scoala "Aurel Vlaicu". La Grupul Scolar "Moisil" au promovat concursul ambii candidati, Sandu Tatu, cu 103,75 puncte, si Florica Gagu, cu 109 puncte. A fost declarata admisa Florica Gagu, pentru ca a avut un punctaj mai mare. Noul director de la "Valsan" Faurei este prof. Gabriela Petrovici, la "Aslan" este Claudia Mitrica, iar la Scoala "Mihail Sadoveanu" a reusit prof. Silvia Terpan.
In a doua zi de concurs au sustinut probele candidatii pentru scoala din Galbenu - Porumbita Rosca, Scoala nr. 22 - Georgeta Apostu si Carmen Balta, Scoala "George Cosbuc" - Marita Breaban, si Scoala "Mihu Dragomir" - Gina Suchea si Stelian Orasanu. A fost declarata reusita doar profesoara Gina Suchea, care va ocupa functia de director la Scoala "Mihu Dragomir". Celalalt candidat, Stelian Orasanu, nu a promovat examenul, intrunind un punctaj mai mic decit cel necesar, la fel ca si Porumbita Rosca si Georgeta Apostu. Profesoara Marita Breaban nu s-a prezentat la examen din motive medicale, iar candidata Carmen Balta a fost eliminata. Presedintele comisiei de examinare, inspectorul general adjunct Lucica Visalon, a precizat ca s-a luat aceasta decizie pentru ca profesoara Carmen Balta s-a prezentat in concurs cu acelasi proiect de dezvoltare institutionala ca si contracandidata sa, Georgeta Apostu. Proiectul, depus in plic sigilat pe numele Carmen Balta, nu numai ca era acelasi, cuvint cu cuvint, ca al contracandidatei Georgeta Apostu, dar purta si semnatura acesteia din urma. Profesoara Carmen Balta, titulara la Scoala "Mihai Eminescu", a spus ca nu cunostea Scoala nr. 22 si a solicitat directorului adjunct, profesoara Dobrota, date despre institutie si a primit acest proiect pe care l-a considerat bun si l-a depus ca atare. "Directorul adjunct ne-a explicat ca pe proiect scria ca este al scolii si nu a stiut ca este un document personal al directorului Georgeta Apostu, ca nu a stiut ca ar fi trebuit sa-i ceara acordul atunci cind l-a dat altcuiva. In aceste conditii, conform metodologiei de organizare a concursului, am eliminat-o pe Carmen Balta", a explicat inspectorul general adjunct Lucica Visalon.
Categorie articol: 

Comentarii